Hirdetés

Pécs vezetése továbbra is fontos partnerként tekint a helyi vállalkozásokra, ezért újabb kérdőíves megkereséssel fordult hozzájuk a város önkormányzata, ebben az évben már másodszor – közölte a városvezetés csütörtökön.

Pécs város vezetésének már a 2019-es választási kampányban fontos vállalása volt, hogy partnerként fordul a pécsi vállalkozások felé. Ahogy csütörtökön küldött közleményükben felidézik: ennek szellemében tavaly és idén is megkereste már a város kérdőívekkel a helyi cégeket.

Egyebek mellett a vállalkozások gazdasági helyzetének és problémáinak megismerése volt a kérdőívek fő célja, valamint az, hogy

a konkrét problémákra, felvetésekre hatékonyan tudjon a város reagálni.

A korábbi megkeresések nyomán – áll a közleményben – olyan konkrét intézkedéseket tett Pécs vezetése, mint a Pécs Városi Tőkealap létrehozása, vagy az ipari parkban megvásárolható telkek méretének csökkentése.

Hangsúlyozzák, hogy Pécs vezetésének továbbra is kiemelt célja a pécsi munkahelyek megőrzése, a családok pénzügyi biztonságának védelme, a helyi gazdaság erősítése. Ahhoz pedig, hogy 2022-ben is hatékonyan tudjon az önkormányzat ezen célokért dolgozni, és jövő évi költségvetését ebben a szellemben tudja megtervezni, újra a pécsi vállalkozók visszajelzését várja.

A kérdőív Pécs megújult honlapján érhető el, ezen a linken.

Mint írják, a jelenlegi kihívások és a jövőbeni tervek mellett visszacsatolást kérnek az önkormányzat által megtett új intézkedések ismertségéről és hasznosságáról is. Mindezeket a Pécsi Tudományegyetemmel közösen megfogalmazott munkaerőpiaci kérdések egészítik ki, amelyek elsősorban a frissen végzett, pályakezdő dolgozók kompetenciáit vizsgálják.

Hirdetés