13 C
Pécs
szombat, május 4, 2024
KezdőlapHírzónaKülönválik a két gyermekhospice ház

Különválik a két gyermekhospice ház

A Szemem Fénye Alapítvány két gyermekhospice intézménye, a törökbálinti Tábitha Ház és a pécsi Dóri Ház külön szervezeti keretek között folytatja tevékenységét.

Gyura Barbara kuratóriumi elnök, külföldön tartózkodik.

Bő másfél éves közös munka után a két gyermekhospice otthon párhuzamos működtetése nehezen valósítható meg – tájékoztatott levélben Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány kuratóriumi elnöke. A nagy távolság ugyanis körülményessé teszi a döntéshozatali mechanizmusokat, a tervezést és a tevékenység szervezését – indokolta a döntést az elnök. Ezenkívül folyamatos ingázást kíván a Szemem Fénye Alapítvány dolgozóitól. Ez a szervezet hatékonyságát csökkenti, pénzügyi kiadásait viszont folyamatosan növeli.

A döntésben az anyagi indokok, érvek mellett Gyura Barbara, sajnálatos, személyes tragédiája is közrejátszott.

A jövőben a Tábitha Ház működtetését és fenntartását a Szemem Fénye Alapítvány egykori főtámogatójának vezetésével a Tábitha Gyermek Hospice – Palliatív Tevékenység Nonprofit Kft. biztosítja. Míg a Dóri Ház tovább folytatja tevékenységét a Szemem Fénye Alapítvány munkatársai által biztosított keretek között: Galambos László és a Welt 2000 Kft. pénzügyi támogatása nélkül.

A különválás okairól további tájékoztatást Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány kuratóriumi elnöke ad, kényszerű külföldi tartózkodása végeztével.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő