22 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaBelföld2020-ban eddig majdnem minden nap meghalt egy ember lakástűzben

2020-ban eddig majdnem minden nap meghalt egy ember lakástűzben

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján megjelent információk szerint az újévben alig több mint egy hét alatt nyolcan vesztették életüket lakástűzben, és harminchárman sérültek meg. A lakástüzek kiváltó okai között még mindig a dohányzás, illetve a nyílt láng, valamint a tüzelő berendezések helytelen használata szerepelt a sütés-főzés mellett. Baranya megyében a lakástűzben egy ember veszítette életét, míg hárman kórházba kerültek.

2019-ben több mint százan vesztették otthonukban életüket, jellemzően nyílt láng – gyertyák, mécsesek – használata során, égő cigaretta okozta tűz következtében, elektromos zárlat, vagy a tüzelő berendezés helytelen használata miatt keletkezett tűz miatt.

A téli időjárás kedvez a lakástüzek kialakulásának. Az emberek több időt töltenek otthon, többet főznek, többet kell világítani, intenzíven kell fűteni. A katasztrófavédelem mindenkit arra kér, hogy figyeljenek egyedül élő idősebb szomszédjukra, ismerősükre. Egy füstérzékelő beszerzése jelentős lépés a biztonságos otthon megteremtéséhez, hiszen a statisztikák szerint nemcsak haláleset nem következett be, de még nagyobb tűz sem keletkezett azokban a lakásokban, házakban, ahol volt ilyen berendezés.

A tragédiák könnyen megelőzhetőek lennének, IDE KATTINTVA láthatjuk, hogyan. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő