12 C
Pécs
szombat, május 4, 2024
KezdőlapHírzónaPécsi kapja az Örökség Díjat

Pécsi kapja az Örökség Díjat

Újabb hét kitüntetettnek ítélték oda a Magyar Örökség Díjat. A Magyar Örökség és Európa Egyesület elismeréseit ma adják át a Pesti Vigadóban, pécsi kitüntetett is van – adta hírül az MTI.

A Magyar Örökség Díjat azok kaphatják meg, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez. A díjat évente négy alkalommal adják át, szombaton immár hetvenötödször. Az elismerések odaítéléséről a Magyar Örökség és Európa Egyesület által felkért bírálóbizottság dönt. A kitüntetést életre hívó Magyarországért Alapítványtól a díj gondozását 2003 márciusában vette át a Magyar Örökség és Európa Egyesület.

Számos más kitüntetett mellett pécsi művészeknek is odaítélték a díjat.

Elismerésben részesül a Hamerli család pécsi kesztyűje, a család munkásságát Sey Gábor helytörténész, családkutató, heraldikus mutatta be. Véleménye szerint „Pécs ipari-, kereskedelmi-, pénzügyi-, kulturális-, és politikai életében kiemelkedő szerepet játszott a Hamerli dinasztia számos tagja, akik valamennyien kitartó munkájukkal, állhatatosságukkal, jó üzleti érzékükkel, s főleg szakértelmükkel szerezték, majd gyarapították vagyonukat”.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő