12 C
Pécs
szombat, május 4, 2024
KezdőlapPécs AktuálTiffán Zsolt még nem akar minaretet Szigetváron

Tiffán Zsolt még nem akar minaretet Szigetváron

Tiffán Zsolt országgyűlési képviselő is megosztotta álláspontját a legnagyobb közösségi portálon a Szigetváron – a török állam segítségével – létesítendő minaret kapcsán.

Szerinte előbb Zrínyi Miklós érdemeit kellene méltóvá tenni s így előbb felújítani a szigetvári várat, s csak utána következhet Szulejmán szultán emlékének ápolása – a minaret megépítésével…

Íme a teljes hozzászólás:

„2500-an voltak az ostrom kezdetekor. Mikor kitörtek, már csak 300-an voltak. Magyar és horvát hősök voltak ők, kik nem csak a Hazát, hanem Európát is megmentették a középkori migránsáradattól. Hogy lehetünk méltóak Zrínyi Miklós hadvezérhez, és derék vitézeihez? Meggyőződésem, hogy csak akkor, ha a prioritások mentén tesszük méltóvá Szigetvár gyöngyszemét. Minden nemzetnek megadatik a jog, hogy hőseit derekasan mutassa meg a világnak. Nekünk, Magyaroknak a magyar hősök emlékét kell ápolnunk. Ezért azt gondolom, hogy először a Várat kell felújítani, és amikor régi fényében pompázik, kezdhetünk azon gondolkodni, hogyan illik a képbe egy minaret. Esetleg megkérdezném Szigetvár derék polgárait, mi a véleményük minderről.(!!!!!) Tisztelve török barátaink lelkületét, szellemiségét és erőfeszítéseit, kéretik nemzeti értékeink figyelembe vétele: Az Ő hősük Szulejmán, a miénk Zrínyi. Az egyik elvett, a másik védett. Először Zrínyi, aztán Szulejmán….
Mindennapi (néha durva) politikai csatározásainkon felülemelkedve mondom azt: teljes mértékben egyetértek ellenfeleimmel, kik hasonló gondolatokat fogalmaznak meg. A térség országgyűlési képviselőjeként így tartom magunkat méltónak Zrínyi Miklós emlékéhez. Hadd ne forogjon szent sírjában…”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő