12 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaTizenhatan tettek állampolgári esküt

Tizenhatan tettek állampolgári esküt

Tizenhatan tették le állampolgári esküjüket a Boldogság Házában. Az egyszerűsített honosítási eljárás bevezetése óta jelentősen nőtt a beadott kérelmek száma az elmúlt évekhez képest.


Mint azt Bóta Barbara anyakönyvvezető elmondta, a mai alkalommal főként szerb állampolgárok kaptak magyar állampolgárságot. A legfiatalabb igénylő egy ötéves kislány volt, a szüleivel érkezett Magyarországra. A legidősebb egy hatvanas éveiben járó úr volt, aki Magyarországon született, de a negyvenes évek végi terület-elcsatolások miatt más ország polgáraként anyakönyvezték. Egy másik igénylő számára igazán különleges volt az eskütétel, mert ma töltötte be harmincadik életévét – említette meg.

Bóta Barbara szerint a Magyar Nagykövetség Dél-dunántúli Regionális Igazgatóságán főként délvidéki és romániai polgárok jelzik igényüket, s eddig ötvenhét kérelem érkezett hozzájuk, ezekből negyvenet találtak elfogadhatónak. Hozzátette: a nagykövetségen kívül az Anyakönyvi Hivatal és a Bevándorlási Hivatal is fogad állampolgársággal kapcsolatos kérelmeket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő