12 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapPécs AktuálGazdaságA végén vérzett el a kupában a PMFC

A végén vérzett el a kupában a PMFC

A hajrában kapott góllal vereséget szenvedett a PMFC a Haladástól, így nem jutott tovább a Mol Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

A tét nem volt kicsi, hiszen már a nyolcaddöntőbe jutásért játszott a PMFC NB II.-es labdarúgócsapata. Ráadásul hazai pályán fogadhatta Vas László együttese a szintén másodosztályú Haladást, így bizakodásra azért volt ok.

Ehhez képest az első percekben a szombathelyiek alaposan ráijesztettek a Pécsre, hiszen alig kezdődött el a meccs, a Haladás máris túl volt egy ordító helyzeten, és egy felső lécen. Aztán azért az is gyorsan kiderült, hogy Mátyus János csapata nem támadni jött Pécsre. Sokkal inkább ráülni a 0-0-ra, és bízni abban, hogy ezzel el lehet jutni valahogy a 11-esekig.

A taktika pedig működött is, hiszen a PMFC ezúttal kifejezetten ötlettelenül játszott. A küzdéssel nem volt gond, azonban végül beigazolódott a tézis, amely szerint nagy akarásnak valami nagyon nem jó dolog a vége. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy még az első félidőben a játékvezető tévesen állította meg lesen Hegedűst, pedig a pécsiek fiatal szélsője száz százalékos helyzetben vezethette volna a labdát a kapura. Sőt, a partjelzővel többször is meggyűlt a baja Tihanyiéknak, igaz ez sovány vigasz. Merthogy ettől függetlenül igazán nagy helyzetet nem tudott kidolgozni a Pécs.

A meccs hajrájában pedig, ahogy az ilyenkor lenni szokott, jött a csattanó. A addig szinte semmit sem mutató Haladás a 88. percben begyötört egy gólt – ami lesgyanús körülmények között született –, és ezzel ki is harcolta a továbbjutást.

A PMFC számára tehát véget ért az idei Magyar Kupa.

PMFC–Szombathelyi Haladás 0-1 (0-0)

Mol Magyar Kupa, Pécs, zárt kapuk mögött. V.: Antal (Garai, Bornemissza).

PMFC: Hermány – Sági, Króner, Gajág, Katona (Preklet, 46.) – Geiger (Bartha, 55.), Futó, Kónya – Keresztes (Grabant, 61.), Tihanyi (Adamcsek, 72.), Hegedűs (Óvári, 46.). Vezetőedző: Vas László.
Haladás: Rózsa – Mocsi, Devecseri, Németh Mi. – Kállai, Jancsó, Csilus (Holdampf, 46.), Doktorics (Bosnjak, 76.) – Tóth M., Dragoner (Debreceni, 91.), Németh Má. (Kiss, 64.). Vezetőedző: Mátyus János.

Gól: Dragoner (88.).

Fotó: PMFC/Kurdi József

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő