17 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
Kezdőlapne pipáld kiKiköltöztették a lakókat a leégett műemlékvillából

Kiköltöztették a lakókat a leégett műemlékvillából

Leégett egy kétlakásos műemlék villa tetőszerkezete szombat este a budapesti Budakeszi úton, a lakókat ki kellett költöztetni – közölte az MTI-vel a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.


Az épületben heten tartózkodtak, hat lakó a saját lábán hagyta el a villát a tűz kitörése után, egy idős nőt pedig a tűzoltóknak kellett kihozniuk. A tüzet eloltották, senki sem sérült meg, de a ház lakhatatlanná vált – mondta Kisdi Máté.

A tűzoltók kértek a helyszínre a BKV-tól egy melegedőbuszt, hogy a lakók biztonságban legyenek a hideg időben. A lakók közül hárman találtak maguknak szálláslehetőséget, az idős nőt kórházba vitték, a maradék három embernek pedig a II. kerületi önkormányzat keres szükségszállást – tette hozzá a szóvivő.

Láng Zsolt (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere a helyszín bejárását követően arról tájékoztatta az MTI-t: a műemléki épületben önkormányzati lakások voltak, ezért szükséglakások megnyitásáról intézkedett, hogy a kiköltöztetett lakóknak legyen hová menniük.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő