23 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapPécs AktuálRászállnak az autósokra

Rászállnak az autósokra

Fokozottan ellenőrzi a sebességhatárok betartását a rendőrség ezekben a napokban. A csütörtöktől szombatig tart a TISPOL (Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózatának) elsősorban a gyorshajtás elleni, „European operation speed” elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzése.

Az ellenőrzés célja a megengedett legnagyobb sebességet túllépők kiszűrése, a közlekedésbiztonság érzékelhető javítása, valamint a közlekedési szabályokat szándékosan megszegők szankcionálása. A rendőri jelenlét erősítésével azt is kívánják bizonyítani, hogy a szabályszegők nem kerülhetik el a felelősségre vonást.

Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon továbbra is a sebesség nem megfelelő megválasztása a legfőbb baleseti ok, melynek szerepe kiemelt a közúti tragédiák kialakulásában. A sebességkorlátozások betartásának kikényszerítése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának és a sérülések súlyossági fokának további csökkentése érdekében.

A fokozott ellenőrzés a megyében az M6-M60-as autópályákra, főútvonalakra, a lakott területen belüli útszakaszokra terjed ki.

Egy tavalyi hasonló akció keretében kétszázhúsz gyorshajtót büntettek a baranyai utakon. Akkor 24 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot, s nyolc esetben éltek a szabályszegés miatt feljelentéssel. A leállítás nélküli ellenőrzés során 188 esetben rögzítettek sebességtúllépő járművet. Akkor előfordult, hogy valaki Szigetváron 50 helyett 116-al repesztett, míg másvalaki az autópályán 220-al haladt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő