23 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapPécs AktuálMutatjuk a Zsolnay Fényfesztivál második napjának programját!

Mutatjuk a Zsolnay Fényfesztivál második napjának programját!

Tegnap sötétedés után elkezdődött a VI. Zsolnay Fényfesztivál, az első napról itt számoltunk be. Most pedig mutatjuk, mire számíthat aki ma, a második estén is a Fény Útjára lép 21.30-tól 01.00-ig.

  • Délután 15 órától cirkuszi és zsonglőr mutatványokat tanulhatunk a Szent István téren és a Janus Pannonius Múzeum Igazgatóság udvarán. A cirkuszi mutatványok 16 és 18 órakor a MárkusZínház Aquaring Cirkusz víz alatti porondján folytatódnak, a Káptalan utcában (Püspöki Kincstárral szemben).
  • Ezután irány a Széchenyi tér, ahol a Panorama Kino Theatre 360 fokban forgó popup kabinjából szemlélhetjük a fantáziavilággá varázsolt valóságot 17 órakor.
  • A Művészetek és Irodalom Házában 17-21 óra között elkészíthetjük saját, fénylő ékszereinket és egyéb izgalmas díszeket a Fénybütyköldében.
  • A Pécsi Galériából 18 órakor indul a Kortárs Junior – LIGHT interaktív foglalkozás, melyre 13 év feletti diákokat várnak, akik szeretnék megismerni a három Fény Útja állomást.
  • A Sétatéren 18 órakor Mimo Huenchulaf chilei pantomimművész bravúros előadását se hagyjuk ki!
  • Legyünk résen a belvárosban, mert 18.30-tól és 22 órától a Bubble On Circus misztikus lényei bukkannak fel és fújnak milliónyi szappanbuborékot! Mindkét előadás a Széchenyi tér alsó részéről indul, a korábbi előadás a Színház tér, a késő esti pedig a Kossuth tér felé tart.
  • 19 órától a ManoAmano Circo szédítő mutatványokat produkál a Széchenyi téren, 20 órakor a Stoptoï pedig a Nagy Lajos Gimnázium udvarán ad zsonglőrkoncertet.
  • 21.30-kor kezdődik a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny döntőbe került alkotásainak vetítése, 30 percenként ismétlődve, egészen éjfélig.
  • Közben a Nagy Lajos Gimnázium udvarán a Savage Works, a Janus Pannonius Múzeum Igazgatóság udvarán pedig a Tűzmadarak – Firebirds előadásában gyönyörködhetünk.
  • Változatos zenei és audiovizuális programokkal is készülnek: a Kioszkban 19-től a TQCO, 20 órától a Pixelplants húzza a talpalávalót. A Szabadkikötő színpadán 20-tól düBel, 23 órától Bernathy Zsiga, majd 00.30-tól DJ MILL. A Nappaliban 21 órától Disco Mediterrano – DJ Perraggio (Superitalo), a Wunderbarban 21.30-tól MK_WB. 22 órától a Cafe Partisan vendége Adam Krasz, Normal Tamas, Obwigszyh.

Hasznos információk a rendezvényről ide kattintva érhetők el. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő