A Pécs TV is megkapta a támogatást

Jövedelemfizetési lap bérkifizetés pénz forint 20090819 Fotó: Katona Vanda/Napi

Harmincöt pályázónak összesen 155,2 millió forintos támogatást nyújt eheti ülésén meghozott döntésével a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa; az NMHH pénteki közleménye szerint helyi és körzeti televíziós műsorok gyártásához, illetve a közösségi rádiók és tévék működési és üzemeltetési költségeihez nyújt támogatást ily módon a Magyar Média Mecenatúra program.

hirdetés

A testület 23 helyi televízió számára összesen 101,8 millió forintot ítélt meg rendszeresen jelentkező hírműsorok, közéleti és kulturális magazinok készítésének egy éven át tartó támogatására.

A hírműsor kategóriában sikeresen pályázott a TV Eger, a Tatai Televízió, a Ceglédi Városi Televízió, a szarvasi Körös Televízió, a Karcag Televízió és a Pécs TV.

Jelezték: a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeinek támogatására meghirdetett idei rezsipályázat negyedik, utolsó fordulójában nyolc televízió és négy rádió összesen 53,4 millió forint támogatást kapott.

A közlemény szerint a 2017-es rezsipályázati eljárásban megmaradt 21 millió forintot a médiatanács a műszaki fejlesztéseket támogató idei pályázat keretösszegéhez csoportosította át.