Busz-ügy: megvan a polgármesteri megbízott

A Polgármesteri Kabinetiroda sajtóközleménye:

hirdetés

“Gungl János elfogadta Páva Zsolt felkérését, és évtizedes szakmai tapasztalatával segíti egy új, száz százalékban az önkormányzat kezében lévő, tömegközlekedésért felelős cég felállítását.

Mint ismert, Pécs polgármestere szerdán bejelentette: a sorozatos botrányokat megelégelve, Pécs saját kezébe veszi a közösségi közlekedést a városban, mert a pécsiek elégedetlenek a buszközlekedés színvonalával. A városvezetésnek és a pécsieknek elege van a botrányokból, az átláthatatlan cégvezetésből, az átláthatatlan pénzügyi manőverekből és a nehézkes tömegközlekedésből.

Gungl János feladata, hogy a területen járatos jogi- és a tömegközlekedéshez értő szakemberekkel közösen, azok irányításával dolgozza ki az új városi társaság alapításának és zavartalan működtetésének feltételeit.

A városvezetés célja az, hogy a lehető legrövidebb időn belül modern, a mai kor igényeinek minden szempontból megfelelő, új buszokkal kezdhessék meg a tömegközlekedést Pécsett, amellyel Magyarország legkorszerűbb tömegközlekedési szolgáltatását teremthetik meg!

Gungl János, Pécsett született. Végzettsége gépjárműüzemi üzemmérnök, és gazdasági menedzser szakmérnök. 1971-ben kezdte szakmai munkáját, mindvégig a személyszállításban tevékenykedett. 1999-ben pályázat útján lett a Pannon Volán Rt. vezérigazgatója, ezen pozíciót 2006-ig töltötte be. Alelnöke volt a Baranya Megye Közlekedésbiztonságáért Alapítvány Kuratóriumának.

Polgármesteri Kabinetiroda
Pécs, 2010-09-16