Egy nap a kapcsolatépítés jegyében: önkénteseket várnak

Április 4-én, szerdán délelőtt tíz és délután négy óra között zajlik a Kézen fogva Alapítvány „Fogadd el, fogadj el” elnevezésű rendezvénye a Zsolnay Negyed É78-as termében. Az alapítvány szívesen fogadja önkéntesek segítségét a nap folyamán.

hirdetés

A hétéves vándorrendezvény legfőbb célja, hogy közelebb hozza a fogyatékkal élőket az ép emberekhez: megismerjék a másik világát, s barátként, társként tekintsenek egymásra. Az utóbbi években az alapítvány sokszor vette igénybe önkéntesek jelentkezését is.

– Munkatársaink a kezdés előtt két órával érkeznek a helyszínre, az önkénteseket általában kilenc órára várjuk – mondta el lapunknak Váradi Ildikó, az alapítvány munkatársa. – Egy óra alatt megismerhetik az eszközöket és feladataikat. Korábbi önkénteseinktől jó visszajelzéseket kaptunk, örültek, hogy a részesei voltak egy ilyen eseménynek. Jelentkezni a 06-1/215-5213-as telefonszámon lehet.

– Az idei kampány kifejezetten a fiatalokat célozta meg. A fiatalok fogékonyak, kevésbé befolyásolják őket a berögzült előítéletek – vélekedik Váradi Ildikó. – Az idei kampány jóval célzottabb a résztvevőket illetően. Sok iskolát, óvodát kerestünk fel azzal, hogy hozzák el a gyerekeket, osztályokat az esélyegyenlőségi napra.

Azon kérdésünkre, hogy milyen eredményeket ért a rendezvény, a szakember így nyilatkozott: „A legnagyobb eredményeinket a mindennapokban értük el: rengeteg visszajelzést kaptunk fogyatékkal élőktől, s azok családtagjaitól, hogy a rendezvény után az emberek levetették előítéleteiket velük szemben, ezáltal könnyebbé, hatékonyabbá vált a mindennapi életvitel is.”

Czimermann Zsuzsanna írása.