Hárommilliárdos fejlesztés lesz az ipari parkokban

A pécsi közgyűlés ipari parkok fejlesztéséről, csarnokok építéséről is döntött csütörtökön. A pénzügyi hátteret a területi operatív program forrásaiból biztosítják, immár a támogatási szerződésekről határoztak. 

hirdetés

A Déli Ipari Parkban egymilliárdért egy 16 hektáros területet tesznek a beruházók számára használhatóvá. Mivel ott jelenleg semmilyen közmű nincs, ezért erre a részre bevezetik a vizet, megoldják a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetést, valamint a gáz- és áramhálózatra is rákötik az itteni területet. Mindezek mellett utakat építenek, parkolót és buszöblöt is létrehoznak. További 400 millióért egy 2000 négyzetméteres üzemcsarnokot építenek itt. A fejlesztések során a Mohácsi útnál, az üszögpusztai körforgalmánál 885 millióért húznak fel egy csarnokot – kiszolgáló létesítményekkel együtt –, továbbá 795 millióért még egyet a Déli Ipari Parkban.

A pécsi közgyűlésen ezzel kapcsolatban Kővári János (ÖPE) képviselő felvetette, hogy ilyenkor az is kérdés, hogy miként lehet segíteni a pécsi kis- és középvállalkozásokat, és vajon kik és mit szeretnének Pécsen az ipari parkban.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, azért nem árulhatja el, hogy kik és milyen fejlesztést terveznek, mert ha befektetőkkel tárgyalnak, akkor tiszteletben kell tartani azok kérését. A polgármester erről nem beszélhet, különben az adott befektető azt mondhatja, más várost keres magának – mondta.

A polgármester hozzátette: fontos a kis- és középvállalkozások számára is a segítség, de a helyzet nem annyira fekete vagy fehér, mint ahogy lefestik, és bizony vannak gondjaik, de például az uniós piacra jutás vagy a munkaerőhiány sokkal nagyobb problémát jelent.

Gulyás Emil (MSZP) szerint a Baumax is elment Pécsről, nem jönnek ide a nagy cégek.

Megjegyzendő, a Baumax nem Pécsről vonult ki, hanem megszüntette magyarországi üzletágát, ugyanakkor a nagyvállalat a csőd szélén állt már a döntés előtt is, helyére egyébként a Mömax érkezett Pécsre. Gulyás néhány héttel ezelőtt azt mondta, hogy nem termelőközpontot kellene létrehozni a városban.

  • András Szekeres

    Szakács et. megmondta az ATV,n,nem lesz itt semmi.

  • Bergovecz Győző (Bergo)

    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀