Elfogták a kamaszlány feltételezett gyilkosát

Feltehetően gyilkosság áldozata lett az a tizenhat éves lány, akinek holttestét hétfőn találták meg Pécsett – értesült rendőrséghez közeli forrásból az MTI.

Az MTI úgy tudja: az áldozat holttestére késő délután bukkantak a Siklósi úti felüljáró közelében, és a rendőrség már azonosította azt a embert, akinek köze lehetett a lány halálához. Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője annyit közölt, hogy a rendőrség közleményt ad ki az ügyben.

Frissítve (kedd, 08:34)

A rendőrség kedd hajnalban adta ki az alábbi közleményt:

“Holtan találtak egy 16 éves lányt Pécsett, egy üresen álló épületben hétfő délután.

Az elsődleges orvosi vélemény szerint valaki agyonverte. A rendőrség nyomozócsoportot hozott létre és alig három óra alatt azonosította, és elfogta a feltételezett elkövetőt, a lány 18 éves barátját. Gyanúsítottként hallgatták ki, tagadja, hogy ölt volna.

A párhuzamosan kihallgatott közel tíz tanú elmondásai alapján lehetett tudni, hogy megromlott a viszonyuk, a lány szakítani akart, a fiú ezért már korábban halálosan megfenyegette. A fiú ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, őrizetben van, a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatását.”

Frissítve (10:40)

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a Pécs TV-nek elmondta, arról, hogy a meggyilkolt szigetvári kötődésű 16 éves lány a családjánál, vagy gyermekotthonban nevelkedett-e, egyelőre keveset tudni.

Mint hozzátette, az ugyancsak szigetvári, hajléktalanként élő, munkanélküli 18 éves gyanúsított korábban is volt büntetve erőszakos és vagyon elleni bűncselekmények miatt; elfogása idején is körözés alatt állt.

Zsobrák elmondta, a számos közvetett bizonyíték mellett, valószínűleg a gyilkossághoz használt tárgyat is megtalálták a rendőrök, akik tíz oldalas jegyzőkönyvet vettek fel a gyanúsított kihallgatása során. Az őrnagy szerint a gyilkosság indítéka feltehetően szerelemféltés volt.

Hirdetés