Könnyebb parkolás Kertvárosban

A Tildy Zoltán utca mellett található Szabó Ervin téren egy nagy területet alakítottak ki az autósok számára. Több mint harminc autót képes most befogadni a parkoló, ami egy hosszú évek óta senki által nem használt terület helyén áll.

hirdetés

Lakossági kezdeményezésre indult az akció, mivel az itt élők aláírásgyűjtésbe kezdtek, majd Hári József önkormányzati képviselő vette kezébe a dolgokat. Mint mondta, másfél hónapja indult az ügy, mikor megkapta az íveket, tele aláírásokkal. A hivatalos, hatósági egyeztetéseket követően már el is kezdődhettek a munkálatok a Szabó Ervin téren.

Az új parkolót már birtokba is vehették 

 

Hári elmondta, a régóta kihasználatlan, részben lebetonozott terület helyén alakítottuk ki az új parkolót. Több leharcolt, elhagyatott kocsi is volt a közelben, ezeket a hatóságok segítségével tüntették el.

– Amikor a panelházakat tervezték, jóval kevesebb autóval számoltak. Mára azonban sokkal több gépkocsi van Pécsen, s a mennyiséget már nem tudja befogadni egy akkoriban kialakított parkoló. Ma már mintegy százhúsz család él az érintett területen a környező házakban – mondta.

Roppant nehéz volt helyet találni, sokszor csak a szomszédos háztömbnél volt szabad parkoló, de az is előfordult, hogy a fűre álltak rá kényszerűségből. Az új parkoló körülbelül 30-35 autót tud befogadni.

Az önkormányzat jelenleg is vizsgálja, mennyi parkolóhelyre van szükség, egyúttal hol állnak rendelkezésre olyan területek, melyek hosszú ideje kihasználatlanok, céltalanok, s amelyeken parkolóhelyeket lehet kialakítani.