Kormánytagokkal egyeztet Páva Zsolt

Az Orbán-kormány minisztereivel egyeztetett a héten Páva Zsolt, Pécs polgármestere a várost érintő kérdésekben. Az új miniszterek elsőként a baranyai megyeszékhely vezetőjét fogadták hivatalukban. Mint kiderült, jó esély van rá, hogy nemzeti fenntartású lesz a Pécsi Konferencia- és Koncertközpont.

hirdetés

A városvezető Pintér Sándor belügyminiszterrel a vízkárok felméréséről és a helyreállítási munkálatokról, a közbiztonság javításáról is tárgyalt. Ennek eredményeként pedig Pécs jegyzőjével felvette a kapcsolatot a Katasztrófavédelem vezetője az esőzés okozta károk felmérésének és ellenőrzésének felgyorsítása érdekében. Mint ismert, az elmúlt héten már 150 millió forint érkezett meg a város számlájára a vis maior keretből.

Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszterrel az Európa Kulturális Főváros projekthez kapcsolódó beruházásokról egyeztettek, valamint arról, hogy a konferencia- és koncertközpont nemzeti fenntartású intézménnyé váljon, mert így hosszú távon is biztosítani lehet a létesítmény működtetését.

Páva Zsolt Petykó Zoltánnal, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetőjével is egyeztetett. Többek között felhívta a figyelmet arra, hogy az EKF-beruházás az egyetlen kiemelt kormányzati program, amelyhez nem rendeltek tartalékkeretet. E szerint pedig minden, a projekttel kapcsolatban felmerülő többletköltséget a városnak kell állnia.
Páva Zsolt a héten további tárgyalásokat kezdeményezett. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter fogadja hamarosan irodájában Pécs polgármesterét, akivel a városban induló fejlesztésekről, új beruházásokról és gazdasági létesítményekről tárgyalnak majd.