Romák és nem romák együtt

A társadalmi felzárkózást segítő intézkedéseket mutattak be egy, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett konferencián november 29-én, Pécsett.

hirdetés

Langerné Victor Katalin társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia elfogadásának egyéves évfordulója november végére esik, és ennek méltó módon történő megünneplése, egy ilyen, ágazatközi együttműködést és eredményeket bemutató, párbeszédre lehetőséget adó rendezvény.

Berényi László, az Országos Roma Önkormányzat alelnöke megnyitójában közölte, örömmel tölti el az, hogy romák és nem romák közösen vesznek részt egy olyan konferencián, ami a romák sorsát jobbító elképzelésekről és lehetőségekről szól, hiszen nem volt ez mindig így.

A pécsi rendezvényen az Emberi Erőforrások Minisztériumának Oktatásért Felelős Államtitkársága és Egészségügyért Felelős Államtitkársága, a Türr István Képző és Kutató Intézet, a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Országos Roma Önkormányzat és az Országos Egészségfejlesztési Intézet is bemutatta felzárkózási programjait.