Véres részletek a kisgyermek megkéseléséről

Vádat emeltek B. István ellen, aki az ügyészek szerint anyósát és nevelt lányát késelte meg tavaly szeptemberben. A férfi egy hónapig bujkált a falu melletti erdőben, almán és tyúkeledelen élt. 

hirdetés

Az ügyészség által írt közleményből kiderült, hogy István szeptember közepén a horvát határ melletti Kisszentmártonban brutálisan rendezte le családi problémáját.

A vádirat szerint a férfi többször is bántotta a fiatal lányt, aki ezt megunta, és hároméves gyermekével tavaly szeptemberben elköltözött tőle, hazament édesanyjához. A lány tavaly szeptember 16-án azonban visszament édesanyjával a ruháiért a férfi házához. B. István azonban kiakadt, mert azzal szembesült, hogy barátnője végleg szakít vele, ezért amikor a lány el akart menni, lefogta és egy kést szorított a nyakához. A lány anyukája ekkor azonnal segíteni próbált, de a vádlott többször megszúrta a karján és nyakán, valamint még hasba is döfte.

Mindez azonban nem volt elég, hiszen ezt követően a nagymamához szaladó háromesztendős kislányt is kétszer megvágta a nyakán.  A férfi ezután a száz méterre lévő kukoricásba vonszolta barátnőjét, de végül elengedte, majd egy hónapig bujkált – közölte a vádhatóság.

kiszentmárton (1)
A késelés helyszíne

Úgy tudjuk, hogy B. István elfogása óta többször szeretett volna interjút adni, de ezt eddig elutasította az ügyészség. Utoljára októberben tudtunk vele beszélni, akkor érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra.

Tavaly októberben azt mondta, megbánta, amit tett, és szeretné tisztázni a történteket.

– Megkönnyebbültem, amikor elfogtak a kommandósok, már napok óta azon agyaltam, hogy feladom magam. A falu melletti erdőben húztam meg magam, egy híd alatti beton csőben laktam. Nem volt hideg, mert amikor a rendőrök a késelés után elmentek, hazasétáltam, és takarókat vettem magamhoz, így jól elvoltam – nyilatkozta lapunknak a késelő. István alig fogyott a bujkálásban, azt ette, amit otthon a tyúkok.

– Vittem magammal egy zsák almát és szemes kukoricát, ezeken jól elvoltam egy hónapig – mondta nevetve, de ügyvédje tanácsára egyelőre nem beszélt arról, hogy miért késelt, csak azt mondta, úgy volt, ahogy azt a rendőrség mondja.

A Baranya Megyei Főügyészség szerint a vádlott cselekménye több emberen, illetve 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének a megállapítására alkalmas, amely bűncselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.