22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaA glam rock szelleme kísért

A glam rock szelleme kísért

Este kilenckor lép a Pécsi Est Café színpadára a „Starmans”, hogy egy fergeteges David Bowie-esttel teremtsenek vérbeli glam rock hangulatot.A Starmans Poniklo Imre, az Amber Smith énekesének ötlete nyomán jött létre. A David Bowie tribute-zenekar ismert és kevésbé ismert dalokat dolgoz fel: az eredeti hangulatot megőrizve, ám mégis kissé új köntösbe bújtatva adja tovább a szerzeményeket a hazai rajongótábornak.

A nagy létszámú csapatot tizenegy népszerű zenész alkotja: Poniklo Imre és Bátor Bence az Abmer Smith-ből, Bakó Balázs, Neményi Csaba, és Iliás Ádám a Supersonicból, Köváry Zoltán (The Trousers), Minda Endre a Hangmásból, a Hiperkarmából Frenk és Bérczesi Róbert, valamint a Beck fivérek a 30Y-ból. A tagok közös vonása az évtizedes zenei tapasztalat, s az indie – és alternatív rock vonal iránti elkötelezettség.

Amíg a zenekar egyre több telt házas koncertet ad, addig maga David Bowie az utóbbi időben kevesebbet szerepel. „Reality” című albuma nyolc évvel ezelőtt jelent meg. A hetvenes évek glam rock (rockzene és sci – fi ötvözete) meghatározó alakja volt, sok szakmabeli tartja őt példaképének.

Dalai, teátrális koncertjei, és filmszerepei gyarapította rajongótáborát: sokan emlékeznek a „Fantasztikus Labirintus” Manókirályára, vagy a Twin Peaks FBI ügynökére. A közönség legutoljára a „A tökéletes trükkben” láthatta őt, Nicola Tesla szerepében.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő