22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaFiatalok kritikája, Jamie új albuma

Fiatalok kritikája, Jamie új albuma

Este hétkor megnyitja kapuit a „Fiatal Kortárs Állásfoglalások” című kiállítás a Bóbita Bábszínház régi épületében, kilenckor a Pécsi Est Café színpadán pedig Jamie Winchestert és új EP-jét üdvözölheti a rajongótábor.

A második alkalommal megrendezett „Fiatal Kortárs Állásfoglalások” idén harminchét pályázó – cég és magánszemély – művét takarja, amelyek nyíltan éreztetik az alkotók világról alkotott véleményét.

A pályázat szerint műfaji megkötés nélkül lehetett nevezni, így az alkotások között a fotókon át a kisplasztikákig minden megtalálható. Közös vonásuk, hogy górcső alá veszik, kritizálják a társadalmi rendszereket, emberi kapcsolatokat, a média hatását és az idejétmúlt normákat. A látogatók jót derülhetnek vagy mélyen elgondolkodhatnak egy – egy műremek mondanivalóján, serkentheti őket jelenlegi helyzetük megváltoztatásában.

A kiállítás végén a művek közül egy neves szakértőkből álló zsűri fogja kiválasztani a nyolc legjobbat. A döntés után a kiválasztott alkotások a francia Montrouge-ba utaznak, hogy részei legyenek a „Jeune Création Européenne” című, európai művészeket felvonultató biennálén. Az utazó biennálé által a helyi alkotások jövő év őszén térnek vissza hozzánk.

Az Est Café-ban egy ország kedvence, Jamie Winchester lép fel, hogy a helyi közönség is megismerhesse a legújabb EP („középlemez”), a „Tiger Road” hanganyagát.

Jamie mostanában új szerepkörben, szólógitárosként próbálja ki magát: első önálló albuma, a „The Cracks Are Showing” nagy sikert aratott. A legfrissebb lemezzel eltávolodik a lágy balladáktól: zúzós dalok, nosztalgikus életérzés, és a karcosabb hangzások váltják egymást. Sok szerzeményben érezhető a bensőséges, személyes tapasztalat átadása.

Jamie változó felállású zenekarral – a mostani csapatban Pásztor Sándor gitárossal, Giret Gábor basszusgitárossal és Kottler Ákos dobossal lép színre, hogy együtt szerezzenek a tomboló közönségnek egy fergeteges estét.

További szombati programok:

Plitvicei kirándulás az IH Utazók Klubjával – Ifjúsági Ház, 4:00

Emergenza könnyűzenei tehetségkutató döntője – Ifjúsági Ház, 11:00

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő