22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapAbszolút PécsJazz, capoeira, és berber muzsika

Jazz, capoeira, és berber muzsika

A Pécsi Est Café színpadán este nyolctól kezdetét veszi az „Import Hepaj”, amely során zenészek és zeneszeretők, hazai és külföldi kultúrák találkoznak egymással.

Az estét a hangulat felpörgetéséért capoeira – bemutató nyitja, majd zenekarok és DJ-k adják tovább egymásnak a bulizó közönséget.

Elsőként a norvég, iráni, és magyar tagokból álló My Flash Memory lép fel: a csapat legutóbbi koncertjével, a Tavaszi Egyetemi Fesztiválon nagy sikert aratott. Dalaikra leginkább az „utazós rock” a legjobb kifejezés. Mostani koncertjükön, a hagyománytisztelet nevében, líbiai hastáncosok csatlakoznak a formációhoz.

A My Flash Memory után nem lesz ideje pihennie a hangszóróknak és a mikrofonnak, mert az arab-berber Chalaban zenekar (képünkön) veszi át a stafétát. A tizenkét éve létező formáció szerzeményeinek alapja a folk, ám ezúttal nem a révedező népzenéről van szó.

A tradicionális marokkói berber és a gwana zenéje ötvöződik a jazz és a rock elemeivel. Koncertjeiken még a legfélénkebb hallgató is bátran kilép az asztalok rejteke mögül, hogy csatlakozzon a többiek fergeteges táncához.

Az arab pörgés után az este hangulata kellemessé, lazítóvá csillapodik a Rojo Vivo zenekar közreműködésévelvel. A zenekar frontembere, Tabeira Iván páraknak ismerős lehet, hiszen MC Guacho néven már ismert volt a zenei életben, mielőtt megalapította volt a Rojo Vivo együttest Magyar Bori énekesnő, Eichinger Tibor gitáros, Megyaszay István basszusgitáros, és Mogyoró Kornél dobos közreműködésével. Az ötfős formáció a nyugalmas jazz, az akusztikus rock, és a vidám funk elemeire támaszkodva szerzi dalait.

Az este vége felé Tabeira Iván immár MC Guacho-ként áll színpadra, hogy egy nagyszerű lemezlovassal, Gabriellel hajnalig szórakoztassák a bulizók tömegét.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő