26 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapInstagramVilághírű hegedűművésszel lép fel a Pannon Filharmonikusok

Világhírű hegedűművésszel lép fel a Pannon Filharmonikusok

Jennifer Pike Pécs kedvenc zenekarával koncertezik először hazánkban, elsőként a Müpában, majd a Kodály Központban.

A Pannon Filharmonikusok szeptember 29-én, pénteken este nyitja Pannon sorozatát a Müpában, 30-án a Pannonicum sorozatot Pécsett a Kodály Központban – tájékoztatott a PFZ.

A koncerten elhangzó első mű főhajtás a főváros előtt: a 150 éve született Budapest tiszteletére íródott Bartók Táncszvit nyitja az estet. A hangverseny szólistája Jennifer Pike hegedűművész, aki először játszik Magyarországon. A sztár egy interjúban nyíltan szólt arról, hogy nem adja bárkihez a nevét, előbb meghallgatta a pécsi együttes több felvételét, aztán örömmel mondott igent a közös munkára. A különleges hegedűn játszó tehetség Max Bruch méltán közkedvelt g-moll hegedűversenyét játssza.

Jennifer Pike először 2002-ben került a nemzetközi figyelem középpontjába, amikor 12 évesen legfiatalabb indulóként megnyerte a BBC az Év Ijfú Zenészének járó díját, 15 éves korában a BBC Proms keretében sikeresen debütált a Wigmore Hall falai között. Ő lett a BBC New Generations Artist cím kitüntetettje, megnyerte a jelentős International London Music Masters Díjat, valamint ő volt az egyetlen komolyzenei előadó, akit a South Bank Show/Times Breakthrough Díjjal jutalmaztak. A művésznő szólistaként lép fel a világ legnagyobb zenekaraival és karmestereivel, és kamaramuzsikál a világ vezető muzsikusaival.

Az együttest Leo McFall, az osztrák Vorarlbergi Szimfonikusok vezető karmestere dirigálja. A koncert zárásaként Rahmanyinov III. szimfóniája csendül fel.

További információk itt olvashatók az eseményről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő