Példátlan segítség a civileknek

Civilek

hirdetés

Az elmúlt 4 évben csaknem 300 pécsi civil szervezetet támogatott Pécs, több mint 160 millió forinttal. 

A pécsi városvezetés igen komolyan támogatta a pécsi civil szerveződéseket, gyakorlatilag példátlan támogatási összegekkel. Nem véletlenül – mondja az alpolgármester.

– A civil szerveződések fontos szereplői Pécsnek, nekünk pedig határozott célunk volt 2009 májusától kezdve, hogy a lehető legtöbb segítséget és támogatást biztosítsuk nekik, hiszen rajtuk keresztül számos pécsin tudtunk segíteni – magyarázza Csizi Péter.

A hivatalos adatok szerint Pécs 2010 és 2014 között összesen 161 026 692 forinttal támogatott csaknem 300 civil szerveződést a városban.

– Több ezer programot tudtak ezzel a segítséggel megvalósítani ezek a szervezetek, ami szinte példa nélküli más városokhoz viszonyítva. Továbbra is támogatni fogjuk a civileket, mert ők olyan lelkes motorjai Pécsnek, amelyre szüksége van a városnak – mondja Csizi.

Az alpolgármester hozzátette, sajnálja és méltatlannak tartja, hogy Kővári János, az ÖPE politikusa most kevesli ezt a pénzt, illetve, hogy belekeverte a politikai kampányába ezeket a szervezeteket.

A részletes listát ide kattintva letöltheti.