Ezek voltak 2015 vicces hírei

Tele volt ez az év komoly, súlyos, szörnyű tragédiákkal, és olyan dicséretesen progresszív eseményekkel is, melyekre büszkék lehetnek a pécsiek. De vajon voltak-e vicces hírek 2015-ben? Vagy olyan hírek, melyek abszurditását egy kicsit ki kellett emelni – azaz emelnünk – ahhoz, hogy tudjunk egyet nevetni rajtuk? 

HOGYAN (NE) HIRDESSÜK ELADÓ LAKÁSUNKAT?

Elado_72_nm_es_lakas_Pecs_68860082468978

Ebben az egyébként egész informatív cikkben olyan béna lakáshirdetésekhez csatolt még bénább képek vannak, hogy azokra rossz ránézni. Vegyük például ezt itt fent. Mi ez már?

“LEHET A SZ..BÓL OSTORT FONNI, DE NEM CSATTOG”

Kitől származik a fenti idézet? Platón? Ciceró? Descartes? Vagy esetleg Fodor Ibolya mondta ezt a magvas mondatot? Cikkünkből kiderül.

HA JÓT AKAR NEVETNI, OLVASSON!

Ebben a cikkünkben szándékolatlanul vicces pécsi apróhirdetéseket gyűjtöttünk össze. Kedvencünk az „Eladó gyökér” és a „Keresek mezítelen kutyát vagy macskát”. Csak így tovább!

ANYA ÉS LÁNYA KÍVÁNTA MEG A BŰNÖS FAGYLALTOT

fagyis

„Egy 44 éves sásdi asszony és 25 éves lánya 2015. szeptember 13-án 23 óra körüli időben Sásd egyik vendéglátóhelyének kerthelyiségébe bementek, majd onnan nagyobb mennyiségű élelmiszert – fagyit is – tulajdonítottak el”. Mi szeretjük a rendőrségi híreket és a fagyit is, ezért.

A ZSENI: A RENDŐRSÉGTŐL AKART LOPNI

A zseni a rendőrség szerint „2015. szeptember 29-én a kerítést átmászva hatolt be a Pécsi Rendőrkapitányság egyik objektumába, majd az udvarról vasakat kísérelt meg eltulajdonítani 3000 forint értékben, de közben tetten érték.” Nincs igazán ehhez mit hozzáfűzni, ez totális balfékségre vall. Képzeljük csak el azoknak a rendőröknek az arcát, akik észrevették.

LAGZI LAJCSI MÉGSEM SZABAD, MINT A GALAMB

Nem szép dolog, tudjuk jól, de Lagzi Lajcsi áram-, víz-, és gázos balhéján kicsit feldobódtunk. Amikor kiderült, hogy szabadlábra helyezik a zenészt, azt a címet adtuk a cikknek, hogy „Lagzi Lajcsi szabad, mint a galamb”, de aztán – mint írjuk – a dolog nem úgy sült el szegény Lajosnak, ahogy azt várta.

VASSZIGORRAL CSAPTAK LE A NOTÓRIUS DIÓTOLVAJOKRA

Ezt a képet használtuk a hírhez, mert méltó ahhoz
Ezt a képet használtuk a hírhez, mert méltó ahhoz

A pécsma.hu szerkesztősége egy emberként áll ki a kihasznált, ellopott, megalázott baranyai csonthéjasok mellett és mélyen elítéli azt a két somogyapáti bűnözőt, akik szórakozni mertek a szerencsétlen szigetvári diókkal.

LYUKAS LESZ AZ OSZTRÁK-SZLOVÉN KERÍTÉS

„Mivel nem tudtak megegyezni az érintett szakasz egyik földtulajdonosával, “lyukas lesz” az osztrák-szlovén határhoz tervezett mintegy négy kilométeres kerítés, mivel mintegy nyolc méteres szakasz hiányzik majd belőle. A belügyminisztérium a kerítés építésével összefüggésben összesen 18 földtulajdonossal kezdett tárgyalásokat. Közülük eddig egy érintett nem egyezett bele abba, hogy a kerítés áthaladjon a birtokán”. Ebben az ártalmatlannak tűnő MTI-hírben ott bújkál a hrabali magasságokba törő humor?

FELHŐ VAGY TE, OLYAN FELHŐBB, MINT A FELHŐ

Költői, popkulturális utalásokkal (egy 30Y klippel) megtűzdelt időjárásjelentésünket olvashatják.

NAV: JÖN A TÉLI RAZZIA

Mikor megláttuk a NAV közleményében a gyönyört, ezt a pár sort vetettük papírra: „Ha Ön kisállat, akkor kérjen nyugtát a kozmetikában, különben a NAV nagyon komolyan eljár a céggel szemben”. Ha tudni akarja, hogy miért, olvassa el a hírt, melyet egyébként ezzel az animált giffel díszítettünk.

kutyakozmetika

NEM MOST VAGYUNK FELHŐTLENÜL BOLDOGOK

Kevés sokkolóbb hírrel találtuk magunkat szembe idén, mint ez a baleset. Inkább a szemünk folyna ki, ugye.

DÖBRÖGIK, KÉRGES LELKŰ AGRÁRCÁPÁK, SZEVASZTOK!

giphy-61

Minden Jobbik sajtóközleményben ott rejlik valahol a költészet, de ebben a szemelvényükben csak úgy tombolnak az olyan zengzetes szóképek és mívesen faragott félmondatok, mint például ez: „A magyar falu népe a politikai hűbéresek cselédjévé züllik…”. De egyébként minden sorát imádtuk.

MEGPRÓBÁLTAK MEGZABÁLNI 4 TONNA RIZST, DE NEM JÖTT ÖSSZE

Ez a hír úgy önmagában, úgy ahogy van, vicces. Ennyi.

ZZZZ! CSÜTÖRTÖKÖN A PÉNTEKI, PÉNTEKEN A SZOMBATI, SZOMBATON AZ ÜNNEPNAPI MENETREND LESZ A MÁV-NÁL

összezavarodott

Munkatársunk nehezen tudta feldolgozni, hogy miként is járnak egy nemzeti ünnep alatt a vonatok.

A MEGALAPOZOTTAN GYANÚSÍTOTT O. IMRÉNÉ BALTÁVAL OKÍTOTTA PÁRJÁT BÁNTALMAZÁS VÉGETT

Súlyos eset, tudjuk, nem hiába adta közzé a rendőrség. A megfogalmazás viszont annyira rendőri, hogy nem tudtunk elmenni mellette szó nélkül.

EZ A NAP BŰNÜGYE!!!

„A rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen személy 2015. augusztus 24-én este Pécsett a Gábor utca és a Perczel utca kereszteződésének közvetlen közelében lévő forgalom elől elzárt területet jelző útburkolati jelre kirakott 15 darab terméskövet és egy cserepes növényt, majd otthagyta őket”, Egyéb hozzáfűznivaló nincsen.

HATALMAS FOGÁS BARANYÁBAN

Csendes lehetett ez az augusztusi hétvége, ha a megyei rendőrség honlapja szerint a legnagyobb hír az volt, hogy egy ötvenéves nő paradicsommal és paprikával töltötte meg zsebeit.

EGYELŐRE ELÉG VICCESNEK TŰNIK A POSTA PÉCSI VERSENYTÁRSA

Köszönjük.
Köszönjük.

Próbáltunk utána járni a Magyar Posta vélt ellenfelének, de amit találtunk, az inkább egy vicc.

ÖN TUDTA, HOGY VAN BAMKHNTVFÉBMEFO PÉCSEN?

A hosszú hivatalnevek problémája súlyos kérdéseket vet fel. Például azt, hogy vajon hogy néz ki egy olyan valakinek a névjegykártyája, aki a Baranya Megyei Kormányhivatal Pénzügyi és Gazdálkodási Főosztályának Beszerzési, Beruházási és Üzemeltetési Osztályán dolgozik?

BANÁNMINTÁS RÖVIDNADRÁGOT MERRE LEHET VÁSÁROLNI PÉCSEN?

gyakorik11

Megnéztük, hogy mit – pontosabban, hogy milyen hülyeségeket – kérdeznek a pécsiek az interneten. Kiválogattunk tehát pár humoros pécsi kérdést a gyakorikerdesek.hu oldaláról.

CICAHARC VOLT URÁNVÁROSBAN

cicaharc, giphy (2)

Mindig is le akartuk írni egy cikkben azt a szép kifejezést, hogy „cicaharc”. Novemberben megtehettük, mikor egymásnak ment két uránvárosi asszonyság. A kiemelt képünk pedig jobb nem is lehetne.