Itt a pécsi Béke Fesztivál részletes programja

Augusztus 15-én rendezik meg a május elejére tervezett – és a koronavírus miatt elmaradt – Béke Fesztivált, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a nemzetiségek egymás mellett élésére, valamint Pécs multikulturalitására. Mutatjuk a fesztivál részletes programját.

hirdetés

A Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület által májusra tervezett Béke Fesztivált a koronavírus ugyan meghiúsította, de ami késik, nem múlik: augusztus 15-én rendezik meg a “Kultúrák ölelésében” programsor zárórendezvényét, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet Pécs soknemzetiségű mivoltára és a nemzetiségek egymás mellett élésének fontosságára.

A fesztivál mögött álló fő gondolatot Kosztics István, a Cigány Kulturális és Közművelődési Egyesület elnöke foglalta össze a rendezvényt beharangozó július 20-ai sajtótájékoztatón:

“Ez a fesztivál egy felhívás is egyben, nem szabad árkokat ásni egymás között, egymásra kell találni, egymást segíteni. Magyarországon még ma is bőrszín szerint ítélkeznek az emberek, és még a családokban is a különféle nézetek ütköztetése a divat. Az ország sokkal sikeresebb tudna lenni, ha egy közös célú nemzetiségi politikát tudna folytatni és kifelé is ezt kommunikálná.”

A részletes programsor itt érhető el, érdemes jól átböngészni a rengeteg eseményt.

 

hirdetés

Hirdetés