Koccintsunk együtt Pécsért!

Két éve Pécs lett a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros. Tavaly Szekszárd nyerte el ezt a címet, de idén ismét megkíséreljük visszavenni ezt a címet, ezúttal új helyszínen, újult erőkkel.

hirdetés

A több ezer embert megmozgató Koccintáns verseny 2011-es és 2012-es sikere után idén is indul a küzdelem az Ország Legkedveltebb Borvidéki Települése címért.

Az elismerésért azok szállhatnak versenybe, ahol – az adott település lélekszámát is figyelembe véve – abszolút értékben és arányaiban a legtöbb borász és borkedvelő koccint a megjelölt időpontban.

2011-ben Pécsett a Tettyén koccintottunk, és ezzel Pécs lett a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros. Tavaly Szekszárdon többen koccintottak ugyan, de idén újult erőkkel próbáljuk visszahódítani a kitüntető címet.

A rendezvényre várnak mindenkit augusztus 20-án, kedden, 19.30 órára a Székesegyház előtti színpadhoz. Koccintás pontban 19.30 órakor, érkezés-regisztráció 19 órától.

A koccintáshoz a pécsi borokat a kitelepülő borászok és a Pécs-Mecseki Borút ajánlották fel, ez utóbbiak standjánál (a Cella Septichora előtt) lehet átvenni a borra feljogosító kuponokat, amelyeket a kijelölt borászpavilonokban lehet beváltani. Poharat a készlet erejéig a helyszínen lehet kölcsönözni, vagy mindenki hozhatja a saját kedvenc koccintós poharát!

A szervezők remélik, idén is nagyon sok borkedvelő érez kedvet a közös koccintáshoz és ismét Pécs lehet a legkedveltebb magyar borvidéki nagyváros! 

A pécsi Koccintás a Pécs-Mecseki Borút, a Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, a Pécsi Fesztiválszervező Kft. és a pécsi önkormányzat közös szervezésében valósul meg.