Nem áll le a pécsi közlekedés szilveszterkor

Szakítva az elmúlt évtizedek gyakorlatával, nem áll le a közösségi közlekedés december 31-én sem, sőt: ünnepi járat is indul 2015-ös számmal! -közölte Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője.

“Az elmúlt években december 31-én este leálltak a buszok és a városi programokra, baráti, családi találkozókra szinte lehetetlen volt tömegközlekedéssel eljutni.

hirdetés

Idén szakítunk ezzel a gyakorlattal és szabadnapi menetrend szerint közlekednek a buszok az év utolsó napján, illetve este sűrítve indulnak a járatok.

Éjfél után egész éjjel Uránvárosba és Kertvárosba 15 percenként, Meszesre, a Fagyöngy utcába es a Malomvölgybe 30 percenként, Mecsekszabolcsba és Hősök terére óránként, 0.30-kor és 2 óra után pedig minden nagyobb városrészbe indulnak éjszakai járatok, melyekre az év többi napjához hasonlóan bérlettel is fel lehet szállni, illetve a Tüke kártyával rendelkező nők ingyen használhatják a buszokat.

Számos járat indul majd a Mecsekoldalra, Ledinába, Újhegyre, Vasasra, a 973-as vonalon Kálingerig, a Korsó utcába és Magyarürógbe, utóbbiakra a 2-es buszról lehet átszállni Uránvárosban, új jegy lyukasztása nélkül.

Az Uránváros – Árkád – Csontváry utca vonalon 2015-ös jelzéssel rendkívüli újévi járat is indul, így az átszállásokkal is kevésbé kell törődniük a buliból hazatérőknek.

Az éjszakai járatok sűrítésének legfőbb oka a tavalyi évben tapasztalt rendkívüli forgalom. Az a célunk, hogy kényelmesen és biztonságban tudjanak hazaérni a pécsiek a városi, illetve egyéb szilveszteri programokról.

Az éjszakai buszok tehát folyamatosan közlekednek a fővonalakon, és szinte minden városrészbe eljutnak.

2015 január elsején normál üzemkezdettel beindulnak a nappali járatok annak érdekében, hogy elsősorban a közszolgáltatásban dolgozók eljuthassanak a korai munkakezdésekre.

Erre az intézkedésre azért is volt szükség, mert szilveszter éjszakára mínusz 12 fokot jelez a meteorológiai előrejelzés. ”

Pécs, 2014.12.29.

Csizi Péter
Pécs országgyűlési képviselője