Nyár: olcsó napközi, drága tábor

Gyerekek is táborozhatnak a pénzből

Több ezren töltik vakációjukat nyári táborokban és napközikben Pécsett. A szakemberek azt javasolják, hogy azoknak a gyerekeknek, akikre nem tudnak vigyázni a szülők vagy nagyszülők, keressenek programot.

hirdetés

A nyári időszakban megnő a gyermekbalesetek száma, mivel többen felügyelet nélkül maradnak. Zootábor az állatkedvelőknek, úszásoktatás a mozogni vágyóknak. De van, aki egy kis szülői segítséggel már eldöntötte, mit csinál a nyáron.

– A szüleim tánctábort ajánlottak, én a sporttábort és a zenetábort választottam – mondta Heil Henrik, aki közel egy hónapot tölt táborokban a szünidő alatt.

Pécsett mintegy tízezer általános iskolásnak ér véget a tanítás június 17-én. A kisebbeknek napköziket, a nagyobbaknak táborokat ajánlanak.

Az iskolák által szervezett táborok utazással, ott alvással, étkezéssel 16-20 ezer forintba kerülnek. Az áruk attól függ, hogy a pedagógus milyen programokat állít össze. Ha több a kirándulás, akkor drágább a nyaralás. Olcsóbb megoldásnak a napköziket javasolják a szakemberek.

Zootábor, sporttábor, zenetábor, mindenki megtalálja a neki megfelelőt

– A legolcsóbb program, amit mi ajánlunk, egy hétre 1.600 forintba kerül, plusz az étkezés.  Úgy gondolom, ez megfizethető – mondta Horzsa Gábor, a Szivárvány Gyermekház igazgatója. – A táborok árai viszont akár heti negyvenezer forintig is felmehetnek.

Azok, akik már elmúltak 15 évesek, dolgozhatnak is, ehhez azonban adóazonosító jelre van szükségük. Magyarországon több mint kétszázezer diák vállal munkát a vakáció alatt.

  • fodor ibolya

    A KÉK-eknél a Melinda parkban a nagysikerűsport és kézműves táborok már harmadik éve lesznek meghirdetve a lehololcsòbb napi 2 étkezéssel és a természet lágy ölén idén már kertészkedhetnek is a gyerkőcök :-