Összefogás a beteg fiatalért Kertvárosban

Jótékonysági gyűjtést szerveztek egy mozgáskorlátozott fiú megsegítésére, aki betegsége miatt egy pécsi panelház foglya. 

hirdetés

Tóth Péter Krisztián egy kertvárosi tízemeletesben lakik édesanyjával, ám amióta édesapja baleset következtében állandó kórházi ápolásra szorul, a fiatalember nem tud kimozdulni az épületből. Eddig ugyanis édesapja segített neki megtenni azt a pár métert, amely most elválasztja a kerekesszékes fiút a szabadságtól.

A problémát ugyanis az okozza, hogy bár a lifttel le tud jönni a földszintre, de az ottani lépcsősor már komoly akadályt jelent számára. Rámpát építeni nem tudnak, ráadásul a nehéz vasszerkezetet Péter édesanyja nem tudná mozgatni – így egyelőre megoldatlan maradt a kérdés.

Péter barátja, Telegdi Csaba azt mondta, hogy születése óta ismeri a fiút és bár először magánszemélyként kezdett szervezkedni barátja megsegítésére, ám pillanatok alatt széles összefogást hozott a kezdeményezés, amihez több pécsi képviselő is csatlakozott, köztük Hári József is.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elmondta, Magyarországon sokan élnek fogyatékkal, ám roppant fontos, hogy ne csak beszéljünk róluk, hanem cselekedjünk is értük. Ezért is mintaszerű ez az összefogás – mondta.

Hári József önkormányzati képviselő hozzátette, amint tudomást szerzett Péterről, rögtön gondolkodni kezdett, hogy miként lehetne akadálymentesíteni a panelházat.

Végül a lehetséges megoldás magától a fiútól érkezett: egy hernyótalpas, akkumulátoros géppel lehetne legyűrni a lépcsőfokokat. A tolókocsit a mozgótalpakra kell rögzíteni, a lánckerék így biztonságosan leszállítja a kerekesszéket. A szerkezet azonban egymillió forintba kerül.

Hári elmondása szerint már az összeg kétharmada megvan, de további segítséget is várnak. Bízik benne, hogy a jövő hét végéig sikerül elérni a célösszeget.

Pétert segíteni a Pillér Egyesület bankszámlaszámán keresztül lehet: 11731094-29904082