Hirdetés

Pécs polgármestere közösségi oldalán osztotta meg 34 városvezető és fővárosi kerületi polgármester közös gondolatait a Pegasus kémszoftver körüli botrány kapcsán. 

Péterffy Attila oldalán többek között az jelent meg: a települések polgármesterei megdöbbentőnek, elfogadhatatlannak, antidemokratikusnak tartják, hogy Magyarországon titkos kémprogramot vetettek be újságírók, jogvédők, ellenzéki politikusok, ügyvédek és üzletemberek megfigyelésére. A poszt szerint azonnali tisztázást követelnek.

Azt is hangsúlyozzák, hogy a megfigyeltek között szerepelt Gémesi György, Gödöllő polgármestere is, a Szabad Városok Szövetségének tagja, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének vezetője is.

[su_quote]A Pegasus kémszoftver alkalmazása városvezetőkkel szemben olyan antidemokratikus cselekedet, amely súlyos támadást jelent az önkormányzatiság és a szólásszabadság alkotmányos értékeivel szemben. Ezért a Szabad Városok polgármesterei mélyen elítélik ezt a nemtelen, minden korábbi határt átlépő tettet, szolidárisak Gémesi Györggyel és minden erejükkel kiállnak az önkormányzatok autonómiája mellett[/su_quote]

– áll a közleményben.

A teljes poszt itt látható:

Hirdetés