22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaJátékoscserék, győzelem idegenben is

Játékoscserék, győzelem idegenben is

Megszerezte első idegenbeli győzelmét az NB I-ben szereplő pécsi kézilabdacsapat, Németh Attila tanítványai a bajnokság utolsó helyén álló Mezőkövesdet győzték le. A következő megmérettetés november 28-án, pénteken vár az együttesre, a Kecskemét látogat a Lauber Dezső Sportcsarnokba. A mérkőzést ingyen tekinthetik meg azok, akik a csapat honlapján (www.varioautokc.com) található kupont letöltik és kinyomtatva leadják a bejáratnál.

A Pécs következő ellenfele a nyolcadik helyen álló Kecskemét lesz péntek este hat órakor, pécsi győzelem esetén megcserélődne a két együttes helye a bajnokságban.

– A Kecskemét nagyon rutinos csapat, a gyenge pontjuk az lehet, hogy nem annyira terhelhetők a játékosok, ezért gyors és pontos játékkal esélyünk lehet a két pont megszerzésére – árulta el lapunknak a tréner.

A héten két játékostól is megvált az együttes, Vajda Kornél és Szabó Tamás nem teljesítettek az elvártnak megfelelően, ezért szerződést bontott velük a klub. Azonban a pécsi születésű Hajdu Gábor már kedden Pécsett edzett, a játékosra átlövő és védekező poszton számít Németh Attila.

A VarioAuto Pécs KC végig magabiztosan vezetett Mezőkövesden, amire nem számított a mintegy kilencszáz szurkoló, akik a hazai csapat első győzelmét szerették volna megünnepelni. Tévedtek. A pécsiek megmutatták, hogy a teljesen átalakult keretet sikerült csapattá kovácsolniuk és idegenben is meg tudták szerezni a győztesnek járó két pontot.

– Nagyon jól felkészültünk a Mezőkövesdből, és szerencsére sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk. Sikerünkhöz nagyban hozzájárult Marinko Kekezovics, hiszen a végjátékban nagyon fontos négy gólt lőtt – mondta Németh Attila vezetőedző.

 

Tasi Tímea írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő