A baranyaiak egész jól betartják a kijárási korlátozást

Március 28-a óta él a járványhelyzet miatt a kormány által kihirdetett kijárási korlátozás, melynek lényege, hogy csakis indokolt esetben hagyhatjuk el otthonunkat a saját magunk és környezetünk védelme érdekében. Lapunk a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság eddigi tapasztalatairól érdeklődött. 

Mint ismert, a kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet alapján a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására csakis a rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. A kormányrendeletben foglalt korlátozó intézkedések betartását pedig a rendőrség ellenőrzi.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság lapunkat április 1-én arról tájékoztatta, hogy a kijárási korlátozás szabályainak megszegése miatt március 28-án 0 órától március 31-én 24 óráig Baranya megyében a rendőrök három esetben figyelmeztetést alkalmaztak, hat esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 11 esetben szabálysértési feljelentést tettek.

Hozzátették, tapasztalataik szerint összességében megállapítható, hogy a korlátozás bevezetése óta kevesebben vannak az utcákon, a baranyai lakosok zöme betartja az új szabályokat, az ő együttműködésükért a rend őrei hálásak. Vannak azonban olyanok is, akik ezeket a korlátozásokat nem tartották be, velük szemben a fentebb felsorolt szankciókat alkalmazták.

Friss fotóinkon a pécsi rendőrök ellenőriznek Gyárvárosban: 

Hirdetés