Ingyen mozizást kaptak Mikulásra a rászoruló pécsi gyerekek

A többéves hagyománynak megfelelően idén is meglepte az Uránia mozi Mikulása a hátrányos helyzetű, rászoruló pécsi gyerekeket és a város több iskolájából érkező kisdiákokat egy ingyenes mozizással, no meg persze az elengedhetetlen pattogatott kukoricával és üdítővel. A Jetikölyök című animációs filmre 300 gyerek ülhetett be, közülük pedig sokan soha nem is jártak még moziban.

hirdetés

Mint azt talán már sokan tudják, az Uránia mozi újraindulása óta minden év adventjén megvendégel olyan általános iskolás kisdiákokat és hátrányos helyzetű pécsi gyerekeket, akik közül sokan csak álmodni mertek arról, hogy valaha ingyen jutnak el egy moziba. Idén – immáron hatodik alkalommal – több mint 330 rászoruló kis pécsi látogathatott el pénteken a belvárosi premiermoziba, ahol a Jetikölyök című animációs filmet nézhették meg közösen a jótékonysági vetítésen. A hagyománynak megfelelően a gyerekek a film mellé ajándékba kaptak egy üdítőt és egy doboz pattogatott kukoricát is.

Szabó Krisztián, a mozi vezetője köszöntötte a gyerekeket

Szabó Krisztián, a mozi igazgatója elmondta, a karácsonyváró vetítések célja az, hogy a szegényebb sorból származó gyerekek legalább egy évben egyszer részesüljenek a mozizás varázslatos élményében, főként azok, akik azt a mindennapokban nem engedhetik meg maguknak.

Több mint 330 kisgyerek kapott közös élményt

-Az adomány, az adományozás nagyon fontos minden közösség életében, hiszen mindig találunk olyanokat, akik erre rászorulnak. Viszont mindannyiunk álma az, hogy olyan világban éljünk, ahol nincs szükség adományokra. Ilyen világ sajnos nincs, de azon vagyunk, hogy egyre közelebb kerüljünk ehhez az álomhoz. Hálásak vagyunk azoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a mai esemény megvalósulhasson, hogy a gyerekek közösen élhessék át ezt az élményt – mondta a helyszínen Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere.

Bognár Szilvia, Nagy István, Szabó Krisztián

Nagy István, az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ igazgatója kiemelte, hogy megtiszteltetés számukra, hogy minden évben ajándékként át tudnak adni egy maradandó élményt a gyerekeknek. Mint mondta, idén nem csak hátrányos helyzetű pécsi családok érkeztek a moziba, hanem a város számos köznevelési intézményéből is jöttek diákok.

És akkor álljon itt még pár kép a boldog kissrácokról:

hirdetés
Hirdetés