Megoldódik Kertváros egyik nagy gondja

Balra nagy ívben kis forgalom esetén is nehéz rákanyarodni a Nagy Imre útra...

Hamarosan fellélegezhetnek azok a kertvárosiak, akik a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején rendszeresen, de egyébként is sokszor mérgelődtek. Egy forgalmas csomópontot alakítanak körforgalommá a következő hetekben, miután a lakosság is kérte a mielőbbi intézkedést.

hirdetés

– Elegük van a kertvárosiaknak a dugókból. Abból, hogy a Melinda utcából és a Keszüi útról még gyér forgalom esetén is percekbe telik a kihajtás a Nagy Imre útra. A forgalom megnövekedésével a probléma kezdett kezelhetetlenné válni, s még a népszerű kertvárosi buszjáratok is csak az autósok jóindulatában bízhattak ebben a kereszteződésben – mondja Fodor Ibolya, a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosét Egyesület elnöke.

Ő társaival pár nap alatt közel hatszáz aláírást gyűjtött össze a Keszüi út-Nagy Imre út kereszteződésének környékén élőktől azért, hogy az önkormányzat intézzen már valamit a probléma megoldása érdekében. Az íveket Csizi Péter kapta meg a helyszínen pár héttel ezelőtt. Akkor azt mondta: a volt kiserdő területe nemrég cserélt gazdát, s tudomása szerint az új tulaj kereskedelmi beruházást indít a telken. Azt ígérte akkor, az önkormányzat igyekszik kijárni, hogy ezzel együtt építsen körforgalmat is a beruházó.

Megjegyezte: a korábbi tulajdonosokkal is folytak ilyen tárgyalások, ugyanis az önkormányzat ragaszkodott hozzá: ha már egy magánbefektető kereskedelmi célú épületéhez élvezi a környék adottságait, gondoskodjon is létesítménye megfelelő megközelítéséről.

Érdemes volt talpalni az aláírásokért, Csiziék léptek

– Személyesen folytattam tárgyalásokat a telek új gazdájával, akit sikerült meggyőzni arról, hogy a forgalmat amúgy is tovább növelő új beruházása is életképesebb lesz, és a város is jobban jár, ha a csomópontot körforgalommá alakítja. Megállapodtunk, hogy mihamarabb, még a kereskedelmi egységének megépítése előtt hozzákezd a munkához – mondta lapunknak Csizi Péter, amikor rákérdeztünk, bízhatnak-e valami előrelépésben a kertvárosiak.

Magay Miklós, az önkormányzat városfejlesztési illetékese azt mondja, a munkaterületet már jövő héten átadják a kivitelezőknek; egy tizenkét méter sugarú körforgó készülhet el a csomópontban.

A kiserdő ma – Itt egy Penny Market épül?

– A közműkiváltások némileg hátráltatják a munkákat, de nyár végére jó eséllyel egy növényzettel gazdagon ellátott körforgalmat lehet átadni itt. A csomópont a teljes munka alatt átjárható marad, de félpályás útlezárások miatt a pécsiek türelmét kérjük a munkálatok alatt – így Magay.

[frame]

Penny jöhet…

Próbáltuk elérni Huray Szabolcsot, az egykori kiserdő területét júniustól birtokló pesti Leszámítolóház Zrt. vezérét. Azt kérdeztük volna, hogy mikor, mi épül a területre, ő viszont hétfőig nem érhető el. Városházi információink szerint egy Penny Market épül majd ide. Az építési engedélyt pedig még az előző tulajdonos idején, az úgynevezett plázastop törvény hatályba lépése előtt szerezték meg; csakúgy, mint a Tüzér utcai új Aldi gazdái. A kiserdőt még Tasnádi Péter idején adták el a spanyol Grupo Milton csoportnak. Ez egy projektcéget hozott létre a terület fejlesztésére. Ez az El Bosque Kft. a Wing Zrt.-hez vándorolt a telekkel együtt, majd ez a társaság adta tovább az ingatlant jelenlegi tulajdonosának. A kivágott fákat Kertváros más területein és Malomvölgyben pótolták újakkal még az El Bosque gazdái.

[/frame]

 • Kertvárosi

  Be lehet menni a Melinda utcába, csak a Tscótól a másik oldalon…

 • Zyx

  Nesze neked átjárható kereszteződés.
  A garázssor felé most se be – se ki.
  És továbbra sem tudom elképzelni, hogy a 3-as busz elterelése nélkül képesek lesznek megoldani az építkezést.
  De kíváncsian várom : )

 • Régi kép, a lányok újak

  A mai valóság, hogy a kiserdő helyén 1,5 méteres gyomültetvény van. Az önkormányzat egy jókora büntetés összegével beszállhat a körforgalom kivitelezésébe, ha már a területet anno elherdálták és a fákat engedték kivágni. A zsebeknek biztos megérte ez a látvány. Talán ma már Nagy úr is nyilatkozna Babos szerkesztő úrnak, hogy is volt az, annak idején?

  http://www.****.hu/baranya/kozelet/aruhaz-epulhet-majd-a-kiserdo-helyen-365807

 • pécsi

  Ezt a hírt,hogy kezdik építeni a körforgalmat,ezen a területen, már olvastam kb. 6-7 éve.Talán most…

 • Zyx

  Azért nekem ég a pofám, hogy a város szólt egy – talán soha meg nem valósuló – beruházás tulajdonosának, hogy tegye rendbe ezt az ügyet, és ezzel elintézettnek tekintik a dolgot.
  És, ha ők mégsem építenek semmit (mint eddig sem), akkor mi a B terv?
  Majd a lakosok saját pénzen felfestik? 🙂
  (Mellesleg hová fér el egy 24m-es karika? /egy csuklós kb. 17m/
  Szerintem becsületes tereprendezés kell. A Zsolnay szobornál is útlezárás volt. Itt majd nem kell. Nekem zagyva az egész. De tudom: velem van a baj.)

 • Tolvaly FIDESZ

  Azt hittem a FEMA nevü hajléktalanszálló gondja oldódik meg.. ez kit érdkel? járjanak gyalog az egészséges

 • Öcsi89

  Végre

 • Hannoval

  Kedves Pécsiek!

  Szeretném a segítségüket kérni a szakdolgozatom írásához, a következő linken található kérdőív kitöltésével ami a pécsi EKF-ről szól. Segítségüket előre is köszönöm.
  http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/663557482/

 • Péter

  Az oda vezető útról egy szó sem esik ami a kis tescotól addig a kereszteződésig megy.Azt is meg kéne csinálni mert itt ott belefoltoznak és kirázza az ember lelkét a hitvány út.

 • xy

  az jó lesz. buszok hogyan fognak menni?

 • Nagyeszű

  Kíváncsnak: mert pótolták volna ugyanott, ahol kivágták, mi, te nagyeszű. Onnan pár méterre, a melinda parkban ültettek egyébként többek között….

 • kíváncsi

  “A kivágott fákat Kertváros más területein és Malomvölgyben pótolták újakkal még az El Bosque gazdái.” .Ha bárki előtt pl. megszüntetik a járdát és pár kilométerrel odébb elkészítik? No mit szólna hozzá?

 • Kerekecske gombocska

  Tegnap az Aidinger utcai buszmegállóba együtt szidtuk a kiemelt szolgáltatást. Jó sokat vártunk a buszra 280 Ft-ért. Ránéztem a menetrendre, kicsit kevésnek találtam. Talán egy újabb fogás, hogy spóroljunk, és természetesen megint a szegény, kiszolgáltatott réteggel érdemes kezdeni?

 • kíváncsi

  vagyok, hogy hogy miért kellett ennyi ideig várni? Már 10- 15 évvel ezelőtt sem volt normális az itteni forgalmi helyzet. A belső , forgalomtól elzárt kört szíveskedjenek esztétikusan kialakítani. Továbbá nem értem hogy a Nagy Imre út kezdete ( innen a tervezett körforgalomtól a Maléter Pál útig kb 300 méteres útszakasz) felújítása miért maradt ki a pár évvel ezelőtt végrehajtott útfelújítás során. Ezt is helyre kellene tenni, aszfaltozni, jelenleg sebességkorlátozás van itt érvényben, mert az út állapota olyan, amilyen. Erre pár száz méterre sincs pénz? A kiosztott prémiuokból megoldhatták volna… Nekem nem lett volna pofám felvenni a prémcsit. A Szigeti úttól kertváros irányában, minden rendben. Miért kellett ezt a pár száz métert kihagyni, Már akkor sem értettem. Majd , ha több eszem lesz, akkor bizonyára meg fogom érteni.

 • Varju

  Végre valami nem a város pénzéből épül, mégis hasznos, hajrá

 • pécsi

  Ehhez miért kellett aláirásgyüjtés? A városrész önkormányzati képviselője vagy a többi képviselő nem jár arra, nem tudja, hogy mekkora dugók vannak? Nyissák végre ki a szemüket, nézzenek körül Pécsett és dolgozzanak meg a pénzükért, hiszen ezért lettek megválasztva.

 • Hot

  Naponta kb ötvenezer embert érint, jó reggelt. De azé kösz is 🙂

 • Dékány

  Sok zöldet tegyenek a közepére és a szélére is, de nem ártana egy szökőkút sem. Egyébiránt riszpekt a gyors lépésér, kalap le!

 • Terefere

  Végre, kb tíz éve kellett volna. A hármas busz emiatt nem/sem tudja tartani a menetidejét.