Szárszón égett meg a fiú

A Facebookon az egyik felhasználó arról írt, hogy egy szentesi fiatalembert Pécsett az elmúlt napokban megtámadtak, s a támadó fel is gyújtotta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe. A rendőrség cáfolt. 

hirdetés

A Sonline.hu információi szerint Balatonszárszón szerezhette égési sérüléseit az a szentesi fiatalember, aki Pécsett hunyt el csütörtökön. Egy rémhír szerint a baranyai megyeszékhelyen bántalmazták brutálisan, de ezt a rendőrség azonnal cáfolta.

A valóságban a csütörtökön Pécsett elhunyt fiatalember húsz esztendős, s Balatonszárszón történt vele valami, melynek ügyében információink szerint a rendőrség nyomoz, s igazságügyi boncolást is elrendelt.

A lap beszámolója szerint a szentesi K. Tamás szüleivel együtt vett részt augusztus 5-én egy vasutasok számára szervezett összejövetelen, majd este elhagyta a szállásukat. A lap úgy tudja, hajnali fél háromkor a Fenyő utcában kopogtatott be egy házba, s a tulajdonosok megrettenve vették észre, hogy a fiú felsőteste és bal karja összeégett.

Bár K. Tamás ekkor még magánál volt, nem tudta elmondani, mi történt vele. A mentők, akik kórházba szállították áramütésre gyanakodtak, ám információink szerint az orvosok – akik megállapították, a fiú felsőtestének 40-50 százaléka megégett – szerint a sérülések nem áramtól származnak, hanem valódi égésnyomok.

A Siófoki Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet, az ügy vizsgálata során bűncselekményre vonatkozó körülmény nem merült fel, illetőleg az idegenkezűség kizárható – tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Korábban írtuk:

Lapunk munkatársa beszélt is a rasszista poszt elindítójával, aki szerint ő is hallomásból tud az esetről, de annak a barátjának kilétét, akitől hallott az állítólagos bántalmazásról, nem akarta felfedni.

Az álhír szerint Pécsett egy családi kiránduláson lévő, 18 éves szentesi fiút megvertek, majd felgyújtották, vérre lett volna szüksége, de a frissen szervezett véradás már nem járt eredménnyel, reggelre belehalt sérüléseibe.

Úgy tűnik, hogy a rendőrség nem vette be a szövegét, mert a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság cáfolta kijelentéseit, a férfi ellen rémhírterjesztés miatt eljárást indított.

Később annyi kiderült, hogy Pécsett valóban elhunyt egy fiatalember, akit égési sérülésekkel kezeltek a pécsi klinikán. Ám a fiú a Balatonszárszón nyaralt, az is elképzelhető, hogy súlyos áramütés áldozata lett.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint “a haláleset körülményeit a Siófoki Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja. Az ügy vizsgálata során bűncselekményre vonatkozó körülmény nem merült fel, illetőleg az idegenkezűség kizárható”.

 • zekky

  Tisztelt Névtelen !

  A bűnügyi technika ma már kezd oda elérni, hogy sok dolgot meglehet állapítani az eseményekből. Így például azt is, hogy ebben az esetben a cselekményt, eseményt okozhatta -e külső erő,illetve behatás más néven idegen kezűség . Az tény, hogy szomorú az eset de mindaddig nem szabad vádaskodni semmilyen irányban amíg nem ismertek a körülmények, így az indíték, motiváció és persze a nyomozat több összetevőjének hányadát. Hogy eddig nem került napvilágra annak is lehetnek okai, így például a gyors és eredményes nyomozás érdeke, ahol az esetleges bűncselekmény vagy cselekmény helyszínét még sértetlenül tudják vizsgálni. És persze ezek csak az alapok ahhoz, hogy egy ilyen vagy hasonló események idő előtt a sajtó segítségével túlerősödve napvilágot látva rémhírré változnak át.
  Ezeket olvasva remélem kicsit sikerült érthetőbbé és láthatóbbá tenni, hogy mért nem adtak hírt eddig a nyomozó hatóságok.

  Tisztelettel egy nyomozó / más megyéből /

 • azta

  Kedves Pécsma!

  Nem túl fair, hogy szóvá teszem, hogy ellentétes információkat jelentetnek meg a cikk kapcsán. Hol Szárszó, hol Szemes szerepelt. A cikket kijavítják, engem meg törölnek. Normális hírportálon elnézést kérnek és javítanak!

 • Puficsibe

  Biztos spontán öngyulladás volt mint a South Parkban, vagy feltűntek Pataky ufói és odapörköltek a csávónak… 😉

 • Névtelen

  Mióta zárható ki az idegenkezűség egy összeégett halotton? Elárulja valaki, hogy lehet ezt ilyen hamar ilyen egyértelműen kizárni? Főleg, hogy nem is tudják mi történt.

 • mavos

  szemesen van MÁV üdülő???

 • SA4M

  A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a férfi ellen rémhírterjesztés miatt eljárást indított??!

  Ezen az alapon az összes újságíró ellen eljárást lehetne indítani.

 • NEUTRAL

  Régebben úgy a 60-as években ezt “suttogó propagandának ” hívták , de ez mindig sikeres lesz amíg világ a világ .Különben meg amíg a mainstream média fertőzi az embereket ,addig rengeteg hír el sem jut hozzánk , vagy csak elferdítve próbálják belemosni agyunkba !

 • Annamari

  Hamarosan valszeg az derül, ki, hogy nem az eredeti híresztelés volt a kamu, hanem a rendőrségi cáfolat, amit csak taktikai okból dobtak be az amúgy is hiszterizált bűnügyi helyzet okán. Milyen vicces ez a skizofrén, posztmodern infotársadalom! Annyi forrás, hivatal és vélemény létezik egyszerre, hogy tényleg nem lehet tudni, hogy mi a valós és mi a fikció.

 • Névtelen

  Sajnos az a helyzet,hiába cáfolja a rendőrség de tényleg meghalt a fiú..

 • vanazúgy

  az a baj, hogy sokszor nem is lehet már tudni, hogy mi az igazi hír és mi a rémhír, mert ami valóban megtörténik, az sem jut el, vagy nem úgy, ahogy történt az emberekhez.Az pedig világos, hogy miért érdekel mindenkit, nyilván szeretné mindenki tudni, hogy mi történik körülötte, mire kell számítania, ha van, amire esetleg fel lehet készülni.