2020 a „mindent mindennel” elv, és a környezettudatosság éve lesz!

Hirdetés

Ha most vettünk lakást, vagy éppen vásárlás előtt állunk, netán már unjuk a banánt, és újragondolnánk a meglévő tereinket, hívjuk segítségül a Nova Interior két lakberendezőjét! Miseta Ildikó és Radnai Yvette kenik-vágják a legújabb trendeket, és tisztában vannak azzal is, hogy azokhoz hogyan érdemes hozzányúlni. Nekünk megsúgták: 2020-ra két fő irányzat lesz jellemző, a biophilia és a maximalizmus. De hogy mik is ezek pontosan? Eláruljuk.

Jövőre (továbbra is) trendi lesz a környezettudatosság

2020 egyik legfontosabb trendje a biophilia lesz. Ahogy Miseta Ildikó elmondja, a biophilia a neutrális, natúr dizájnhoz illeszkedik, de jól passzol a bohém, és a vintage határstílusokhoz is.

– Fő tulajdonsága, hogy a bútorzatban a környezettudatosság jelenik meg, legyen szó újrahasznosított anyagból készült bútorról, vagy újragondolt, régi bútor felhasználásáról. Fontos eleme a stílusnak a natúr, természetes dekor, zöld növények, ágak, szárított dekoráció – avat be a pécsi szakember.

„A több az több”

A maximalizmus, ahogy nevében is sejteti, a minimalizmus ellentéte. Ha maximalizmusban gondolkodunk, akkor bizony a „több az több” elv mentén mindent kombinálhatunk mindennel. Bár elsőre ez lehetetlennek tűnhet, természetesen fontos a zsúfoltság, és a zavaros környezet elkerülése, vagyis kell egy koncepció, mielőtt a maximalizmushoz nyúlunk. Radnai Yvette szerint bátran lehet színeket, motívumokat, dekorációkat alkalmazni, és főleg nagy terek bírják el legjobban ezt a stílust.

A régiek is maradnak: bársony, geometria, virágos tapéták

A szakik elárulták, hogy rengeteg korábbi trend marad 2020-ban is, és továbbra is találkozhatunk az örök érvényű dizájnelemekkel. Ilyen például a bársony anyag, amely 2019-ben is nagy trend volt.

– Egy-egy bársonyban tündöklő bútordarab vagy függöny nem hat túlzottnak, ha ellensúlyozzuk könnyedebb textilekkel. 2020-ban a „durvább” bársony színek is menők lesznek, mint például a pink, a türkiz és a sárga, így ezekkel is érdemes bátrabban bánni – javasolja Miseta Ildikó.

Ugyancsak divat lesz a geometriai minták használata – akár egy hangsúlyos konyhahátfal, egy függöny, vagy tapéta mintázataként is, illetve maradnak a virágos tapéták is. Radnai Yvette szerint ez utóbbinál a dzsungelminta kissé elfáradt, helyette érdemes időtállóbb, finomabb virágos mintát választani.

– Jöhetnek az óriási falpanelek, virágminták. Garantáltan nosztalgikus érzést fog kelteni az 50-es, 60-as évekből ismert trend, miközben igen vagány, egyedi otthont is kaphatunk – teszi hozzá a lakberendező.

Mint mondják, anyagokban a bársony mellett menő lesz továbbra is a fém. A korábbi monokróm színvilág már a múlté, a maximalizmushoz hűen minden keveredhet mindennel: az ezüst az arannyal, és rozsdamart fémmel igazán különleges és szép hatást tud kelteni.

Végül de nem utolsósorban: a jövő év színe egy különlegesen szép kék árnyalat lesz! Falon, bútoron kifejezetten karakteres, erőteljes hatást kelt, alkalmazzuk bátran. A legfőbb tanács azonban, hogy mindig maradjunk személyiségünkhöz, családmodellünkhöz hűek. Legfontosabb, hogy otthonunkban, munkahelyünkön jól érezzük magunkat és a tér minket szolgáljon – hangsúlyozzák a Nova Interior szakemberei.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét