13 C
Pécs
hétfő, május 6, 2024
KezdőlapHírzónaHelyi hírek2021 legjei a Tettye Forrásháznál: oda-vissza megjárta volna Szöult a pécsi szennyvizes...

2021 legjei a Tettye Forrásháznál: oda-vissza megjárta volna Szöult a pécsi szennyvizes autó

2021 vége és az új év eleje az összegzés, a toplistázás időszaka – ennek megfelelően a Tettye Forrásház Zrt. is csokorba szedte a 2021. évi tevékenységéhez tartozó top 5 érdekes eseményt vagy adatot.

A legtöbb víz és a legszárazabb nap: 2021-ben átlagosan napi 23 ezer köbméter vizet használtak el a társaság szolgáltatási területén. Ennek több mint másfélszerese, 33 ezer köbméter víz fogyott június 23-án a kánikulai időszakban; a legalacsonyabb napi fogyasztást pedig késő ősszel mérték a szolgáltató műszerei: november 22-én az átlagos mennyiség alig több mint 70 százaléka, 16.500 köbméter folyt keresztül a hálózaton.

Top leolvasó: a fogyasztást mérni és ellenőrizni is szükséges, előbbit a vízmérők, utóbbit a társaság leolvasói végzik, évente legalább egy alkalommal. 15 éves munkatapasztalattal bír az a vízóra-leolvasó, aki 2021-ben a legtöbb, összesen 10.611 felhasználási hely leolvasását végezte el. (Ez az év összes munkanapját figyelembe véve átlagosan napi 42 felhasználási hely bejárását jelentette.)

A legforgalmasabb nap: az ügyfélszolgálat munkatársai sem tétlenkedtek, a legtöbb telefonhívás május 12-én érkezett a társaság call centerébe, ezen a napon 485 alkalommal hívták a fogyasztók az ügyfélszolgálatot. (Ezen belül is kiemelkedett a reggeli csúcs: 8-10 óra között kereken 200 hívást kezdeményeztek az ügyfelek.)

A legnagyobb csőtörés: a Krisztina tér környékéről érkezett április 22-én este az a hívás, amely 2021 legnagyobb vízelfolyással járó csőtörését jelentette be. Az egyik társasház előtt eltört PVC vezetéken keletkezett sérülést még aznap éjfélre kijavították a gyorsan helyszínre érkező szakemberek, a cső átmérőjéből és a magas víznyomásból adódóan azonban 600 ezer liter víz folyt el a sérült vezetékszakasz kizárásáig – egy átlagos család hét év alatt fogyaszt el ennyi vizet.

A mindig úton lévő szennyvizes autó: a hibák gyors elhárításához, a csövek, szerelvények szállításához és a szennyvízhálózat tisztításához is nélkülözhetetlen a jó állapotban lévő gépjárműpark. Jelenleg 57, a Tettye Forrásház Zrt. logójával ellátott munkaautó járja Pécs és a környező települések utcáit. 2021-ben ebből a mezőnyből nyolc autó tett meg 15 ezer kilométernél nagyobb távolságot. Közülük az élen az egyik szennyvizes jármű végzett 23.930 megtett kilométerrel,

ezzel oda-vissza megjárta volna Dél-Korea fővárosát, Szöult.

Az abszolút topot azonban a társaság listáján az elvégzett felújítások adják: a szolgáltató 2021-ben rekordmennyiségű, 2,126 milliárd forint értékű korszerűsítést végzett el Pécs víziközmű-hálózatán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő