13 C
Pécs
hétfő, május 6, 2024
KezdőlapPécs AktuálVipera a pécsi élelmiszerboltban

Vipera a pécsi élelmiszerboltban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy próbavásárlással egybekötött ellenőrzéskor érdekes dolgokat találtak egy közértben.

A NAV Baranya megyei pénzügyőrei a pécsi vásárban végeztek próbavásárlást egy élelmiszerüzletben, ahol a legkevesebb az volt, hogy nem kaptak nyugtát. Kiderült az is, hogy az üzletnek ugyan van működési engedélye, de nem árulhat élelmiszert. Emellett az áruk eredetét sem tudták igazolni.

nav (1)

Az üzlet alaposabb átvizsgálása után különféle karórák, kések, játékok és parfümök kerültek elő, amelyekről kiderült, hogy hamisítványok, valamint találtak majdnem 110 kilogramm vágott dohányt és 741 doboz adózatlan cigarettát is.

Ezen kívül találtak még 231 különféle digitális adathordozót (CD-ket, DVD-ket, pedrive-okat, memóriakártyákat, MP3 lejátszókat), továbbá olyan közbiztonságra különösen veszélyes eszközökre is bukkantak a pénzügyőrök, mint a gázspray, vagy a „vipera”.

dohány

A megtalált jövedéki termékeket és az egyéb eszközöket a pénzügyőrök lefoglalták, jövedéki és adóigazgatási eljárásokat kezdeményeztek és feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál, illetve a rendőrségnél.

A pénzügyi nyomozók a dohánygyártmányok, illetve a digitális adathordozók vonatkozásában szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése, valamint költségvetési csalás bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárásokat indítottak és az üzlet tulajdonosát gyanúsítottként hallgatták ki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő