13 C
Pécs
péntek, május 3, 2024
KezdőlapHírzónaEzrek buliztak a főtéren

Ezrek buliztak a főtéren

Már délután trombitaszótól volt hangos Pécs belvárosa, ez a hangulat azonban estére fokozódott. Aki tehette, Pécs főterén bulizott.


Az év utolsó bulija nem sokkal nyolc után kezdődött Beatles dalokkal. Erre már több százan táncoltak a Széchenyi téren. A tömegben magyarok és külföldi diákok is együtt táncoltak.

 – Írországból jöttünk Pécsre tanulni, de itt töltöttük az ünnepeket és most a szilvesztert is. Nagyon izgalmasnak ígérkezik az este ezzel az utcai bulival – mondja Sarah Hymshemy, aki orvostanhallgató Pécsett.

A buliba nemcsak a fiatalabbak jöttek ki. Az idősebb korosztály is a szabad ég alatti táncolást választotta.

– Tetszenek ezek a Beatles dalok, tinédzser korunkat éljük újra – mondja Friedmanné Éva, aki férjével és barátaival érkezett a térre elbúcsúztatni az óévet.

A családok sem hagyták ki az első koncerteket. Gyerekekkel együtt jöttek ki szórakozni a főtérre.

A forralt borosok, puncs árusok és vendéglátósok szilveszter napján sem hagyják éhesen és szomjasan a koncertekre érkezőket.

Az éjfél előtti utolsó órában a helyi zenei élet egyik meghatározó együttese, a Ska-Pécs szórakoztatta a mulatozókat. Pattogó ritmusú, fúvósokkal megspékelt, punkosabb, rockosabb ska zenéjük nem hagyta, hogy bárki fagyoskodjon a főtéren.

Az éjféli visszaszámlálást egy óriási kivetítőn követhették végig a szilveszterezők pár perccel az évforduló előtt, majd a himnuszt követően, az eddigi legnagyobb volumenű tűzijáték vette kezdetét, ami negyed órán keresztül kápráztatta el a közönséget. Utána utcabál jött fergeteges bulival.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő