17 C
Pécs
csütörtök, május 2, 2024
KezdőlapPécs AktuálÚjabb 200 embert vesznek fel Pécsen

Újabb 200 embert vesznek fel Pécsen

Újabb pécsi bővítést, legalább 150-200 ember felvételét jelentette be csütörtökön az IT Services Hungary (ITSH) Kft. A cég országosan 360 új munkatársat keres. 

Az IT Services Hungary (ITSH) Kft. három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten. A kormány 650 millió forintos támogatásban részesíti a beruházást, amelynek révén az infokommunikációs vállalat még több céget tud majd kiszolgálni.

Budapest, 2016. november 3. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), Chris Wilson, az ITSH ügyvezetõ igazgatója (j) és Õri László, Pécs alpolgármestere az IT Services Hungary (ITSH) Kft. beruházást bejelentõ sajtótájékoztatója után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2016. november 3-án. A cég három vidéki telephelyén, Szegeden, Debrecenben és Pécsen 4,6 milliárd forintos beruházással 360 új munkahelyet hoz létre. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Őri László, Szijjártó Péter és Chris Wilson az IT Services Hungary sajtótájékoztatója után

A miniszter hangsúlyozta: a világgazdaság és az ipar új korszak előtt áll, most dől el, kik lesznek ennek a győztesei. Versenyeznek egymással a cégek és az országok is, Magyarország beszállt ebbe a versenybe, és újabb siker számára, hogy az ITSH úgy döntött, bővíti itt működő szolgáltató központjai kapacitását.

Őri László, Pécs alpolgármestere arról beszélt, hogy Pécs az a magyar város, amely a rendszerváltás után egyes iparágak leépülése, a bányák bezárása miatt nagyon nehéz helyzetbe került.

Ezért a városvezetés azt a célt tűzte ki, hogy belátható időn belül elérjék a teljes foglalkoztatottságot, így minden döntésüket a gazdaságfejlesztésnek és a munkahelyteremtésnek rendelik alá, a fejlesztési forrásokat is ennek a célnak a szolgálatába állítják – mutatott rá.

Az alpolgármester elmondta: ehhez partnerekre van szükség, a városban működős kis- és középvállalkozásokra, valamint olyan multinacionális vállalatokra is, amelyek munkát adnak az itt élőknek.

Pécs kiemelten megbecsüli az együttműködést az ITSH-val, amely több mint 500 pécsi fiatalnak ad munkát, köztük sokan külföldről tértek haza.

A fejlesztéssel most megteremtik a lehetőségét annak, hogy további képzett fiatalok dolgozhassanak Pécsen – vélekedett.

A számítások szerint a 360 fős bővítésnek a fele a pécsi központban valósulna meg, azaz 150-200 magasan képzett fiatalnak biztosítanának munkát. Ez azért is lényeges, mert az itt dolgozók versenyképes tudással rendelkeznek, így Európában is megtalálhatnák a számításaikat, mégis Pécsen lehet őket tartani.

[su_tab title=”50 milliárdos árbevétel”]Az IT Services Hungary Kft. Magyarország legnagyobb infokommunikációs munkáltatója. A német Deutsche Telekom-csoport tulajdonában lévő, Magyarország négy városában – Budapesten, Debrecenben Szegeden és Pécsen – jelenlévő cég a magyar ICT-szektor egyik legdinamikusabban növekvő vállalkozása. A nyilvános adatbázis szerint a vállalat nettó árbevétele tavaly 50,08 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 44,57 milliárd forintról, adózott eredménye pedig a 2014-ben elért mintegy 867 millió forintról 2,26 milliárd forintra emelkedett egy év alatt.[/su_tab]

Chris Wilson, az ITSH ügyvezető igazgatója hangsúlyozta az oktatási rendszer jelentőségét, mint mondta, a diákokkal meg kell ismertetni a legújabb technológiákat, ezért is működnek együtt több oktatási intézménnyel. Emellett fontos a kooperáció a helyi önkormányzatokkal is – tette hozzá.

Közölte, az ITSH már tíz éve működik Magyarországon. A cég és a kormány tavaly stratégiai együttműködési megállapodást kötött – emlékeztetett.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő