17 C
Pécs
hétfő, május 6, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletA taxisokkal egyeztetett a város, több kérésüket is teljesíteni fogják

A taxisokkal egyeztetett a város, több kérésüket is teljesíteni fogják

A napokban megbeszélésre invitálta Pécs két legnagyobb taxis cégét a városvezetés és a Biokom. Az egyeztetés eredményes volt, a személyfuvarozók több kérését is hamarosan teljesíteni fogják.

A PécsMa érdeklődésére a Biokom társ-ügyvezetője, Meixner Barna számolt be az egyeztetésről. Ahogy elmondta, alapvetően kettős céllal hívták megbeszélésre Pécs taxisait.

– Az első és legfontosabb, hogy meg szerettük volna tudni, milyen aktuális problémákkal, nehézségekkel kell megküzdeniük, a vírus által is terhelt időszakban – mondta Meixner. – E mellett nem titkolt célunk, hogy kialakítsunk a város, a Biokom és a taxisok közözött egy hosszú távú együttműködést, és kiépítsünk egy jól működő kommunikációt.

A városi cég vezetője szerint nagyon produktív megbeszélésen vannak túl, ahol több, a személyfuvarozók számára fontos kérdésben tudtak közös nevezőre jutni.

– Igényként felmerült, hogy idén a drosztdíjat ne kelljen egy összegben befizetniük – árulta el Meixner Barna. – Akceptáljuk a kérést, így idén részletfizetésre is lehetőségük lesz. Szóba került az is, hogy jó lenne a drosztok megfelelő használatára jobban odafigyelni, például, hogy illetéktelenek ne álljanak meg a taxik számára fenntartott helyeken. Ezt a Pécsi Közterület-felügyelet a jövőben fokozottan fogja ellenőrizni. Itt a Biokomnál a munkatársaink hamarosan ellenőrizni fogják a város taxiállomásait, és ahol nem megfelelőek a felfestések, kopottak, ott újra fogjuk festeni, illetve a közelükben található úthibákat is kijavítjuk. Fontos kérésként hangzott el a megbeszélésen, hogy a frekventáltabb helyen lévő állomásokon helyezzünk el hulladékgyűjtőket. Ezt is meg fogjuk tenni hamarosan.

E mellett néhány forgalomtechnikai módosítást is kértek a taxis cégek képviselői, amiben szintén megegyezés született. Ilyen például az, hogy mostantól a Nagy Lakos Király útja – Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződésében, az Árkád felől érkezve a buszok mellett a taxik is kanyarodhatnak majd balra, nagy ívben.

Meixner örömét fejezte ki, hogy konstruktív párbeszéd indult a felek között, és azt is elmondta, hogy terveik szerint mostantól félévente, évente egyszer újra leülnek, hogy az aktuális ügyeket átbeszélhessék.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő