Kis Hungaroring épül Pécsett

Különleges álma teljesül a pécsi motorosoknak: olyan épített versenypályát kapnak, amin nemcsak döntögetni, de gyakorolni is tudnak. Minden lesz itt, mint a Hungaroringen, csak kicsiben.

hirdetés

A pécsi ring számokban így néz ki: 503 méter hosszú és 5 méter széles körpálya, amin havonta változtatják majd a nyomvonalakat, így senkinek sem lesz unalmas a döntögetés.

Épül a motoros paradicsom a pécsi Tüskésréti út mellett (Fotó: Gódi Attila)

– Több mint tíz éve üzemeltetünk gokartpályát Pécsen, most egy nagy álmunk válik valóra a versenypályával – meséli Vadász Péter, aki feleségével, Szolga Eszterrel kezdett bele a nem mindennapi vállalkozásba.

A nyomvonalakat versenymotorosok segítségével tervezte Péter

A megfelelő hely kiválasztása sem volt egyszerű, de a Tüskésréti út mellett találtak egy olyan telket, ahol már meg is kezdődtek a munkálatok.

KART ARENA PÉCS: Igazi paradicsom lesz ez a mocisoknak, gokartosoknak egyaránt

– Már most hívnak minket, hogy gyakorolnának, edzenének a pályánkon, de egyelőre még a nyomvonalak kialakítása zajlik csak. Ugyanakkor látjuk, hogy megmozgatta a motoros társadalmat a pálya építése – mondja Péter.

Eddig Nyíregyházáig vagy Sárvárig kellett menni egy ilyen szintű pályáért, most már Pécsett is lesz
A pálya nyomvonalát Péter tervezte, aki elmondása szerint meg sem tudja számolni, hány kanyar van benne. Célja az volt, ami a motorosoknak is: élvezhető, szerethető és persze jól motorozható ring legyen. 

Pécsen, sőt eddig a régióban sem épült ilyen pálya. Ha valaki hasonló módon akart volna száguldozni, annak Kecskemétig vagy Sárvárig kellett volna mennie.

Nemcsak a robogósok, hanem a gokartosok is használják majd az 503 méteres vadi új pályát (Fotó: Gódi Attila)

– Ez a pálya nem olyan lesz, amin a nagy versenymotorosok fognak száguldozni. Inkább a robogósoknak kedvez, de ugye nekik is sok versenyük van, így itt tudnak majd készülni– mondja Péter.

A pályára saját motorral lehet majd rámenni, de a gokartosokat sem zárják ki a jóból. Ők is száguldhatnak majd a nem mindennapi ringen.

Még ebben a szezonban nyitnak

És hogy mikor nyit a pálya? Péter szerényen csak annyit mondott: terveik szerint az idei szezonban már lehet rajta dönteni.

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.