20 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzóna1998 után ismét Argentína–Hollandia negyeddöntő lesz

1998 után ismét Argentína–Hollandia negyeddöntő lesz

A katari futball-világbajnokságon ma rendezték meg az első két meccset a legjobb 16 között, az esélyesek jutottak tovább.

A mai két párosításnak is volt egy-egy egyértelmű esélyese, igaz a vb eddigi eredményei alapján az ember már óvatosan várta, hogy mi is sül ki a két nyolcaddöntőből. Végül Hollandia és Argentína is kiharcolta a továbbjutás. A narancssárgák az USA ellen már a félidőben fél lábban a nyolc között érezhették magukat, hiszen 2-0-ra vezettek. Bár mezőnyben az amerikaiak jobbak voltak, a hollandok helyzetkihasználása sokkal jobban működött, mint a csoportkörben. Bár az USA a hajrához közeledve szépíteni tudott, végül Dumfries gólja mindent eldöntött.

Argentína Ausztrália elleni mérkőzése előtt nem sokan volta, akik Messiék ellen fogadtak volna, még úgy sem, hogy azért a dél-amerikaiak nem brillíroztak a torna eddigi részében. Most egy fokkal már jobban játszottak az argentinok, és az első félidő végén, épp Messi góljával előnybe is kerültek – a PSG sztárjának egyébként hiába ez már az ötödik vb-je, most először tudott betalálni a kieséses szakaszban. A szünet után egy nagy kapushiba után már 2-0 volt az állás, de így is izgulós volt a vége argentin szempontból. Ausztrália ugyanis egy magpattanó lövéssel 2-1-re alakította az állást, a vége felé haladva pedig kétszer is nagy helyzetbe került, de végül az egyenlítés már nem sikerült.

Ezzel eldőlt, hogy jövő pénteken Hollandia–Argentína negyeddöntőt rendeznek – pont, mint 24 évvel ezelőtt, az 1998-as franciaországi vb-n.

 

Hollandia–USA 3-1 (2-0)
G.: Depay (10.), Blind (45+1.), Dumfries (81.), ill. Wright (76.).

Argentína–Ausztrália 2-1 (2-0)
G.: Messi (38.), Alvarez (57.), ill. Fernandez (77. – öngól).

Fotó: Jose Breton / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő