A Pécsi Ítélőtábla élete végéig börtönbe küldi a több embert brutálisan meggyilkoló férfit

A Pécsi Ítélőtáblán jogerős döntés született annak a Zala megyei férfinak az ügyében, akit korábban több kegyetlen gyilkosság után feltételesen szabadlábra helyeztek, majd újra ölt. 

hirdetés
Uránia Mozi

Az 52 éves, többszörösen büntetett előéletű, Zala megyei vádlott 2018 júniusában szabadult feltételes kedvezménnyel egy korábbi életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéséből, melyet több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt szabtak ki vele szemben.

2019 januárjában aztán egy hajléktalanszállón ismerkedett meg a nála 20 évvel fiatalabb sértettel, közöttük szerelmi viszony alakult ki.

Attól fogva élettársakként folytatták kóborló, italozó, hajléktalan életmódjukat. Munkájuk nem volt, a vádlott rokkant ellátásából és kéregetésből fedezték szükségleteiket.

Az időjárás függvényében általában a szabadban, fás-bokros közterületen töltötték éjszakáikat.

2019. június 14-én napközben egy ismerősük társaságában városszerte bolyongtak, kéregettek, az így megszerzett pénzből több liter bort vásároltak.

Az esti órákig mintegy hat liter bort fogyasztottak el, mindhárman ittas állapotba kerültek.

A sértett az ittassága miatt nehezen mozgott, kezdett magatehetetlen állapotba kerülni, ami feldühítette a vádlottat, ezért élettársát többször megütötte. A bántalmazás miatt a sértett jajgatott, majd leült, lefeküdt a fűbe. A vádlott a sértett magatartása miatt egyre dühösebb, indulatosabb lett és a földön fekvő sértett fejét az állkapocs táján nagy erővel, lendületesen megrúgta, megtaposta.

A vádlott az ismerőse segítségével a sértettet egy padhoz támogatta, ahol leültek és az italozást egészen sötétedésig folytatták, majd elindultak alvóhelyük irányába. A sértett az ittassága miatt elfeküdt a földön, ami miatt a vádlott ismét haragra gerjedt, felindult állapotba került. A sértettet bántalmazni kezdte, többször megütötte, felsőtestét megrúgta, számos alkalommal megtaposta, majd elvonszolta a kútig, vizet engedett a fejére, próbálta így magához téríteni. A sértett magához is tért, néhány méterre képes volt eltávolodni a csaptól, amikor a vádlott utána lépett és újfent ütlegelni, rugdosni kezdte. Amikor a bántalmazástól a sértett hasra esett, a verést abbahagyta, de továbbra sem tudott megnyugodni, dühítette, hogy a sértett közel magatehetetlen állapotba került
ittassága miatt, így indulatból ismét bántalmazta:

testszerte ütlegelte, rugdosta, végül a hasára térdelt és a nyakát addig szorította, míg a nő a fojtás következtében megfulladt.

A Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat, mint erőszakos többszörös visszaesőt, különös
kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A védelmi fellebbezések folytán eljárt Pécsi Ítélőtábla a vádlott cselekményének minősítését megváltoztatta és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett cselekménynek is minősítette, azzal, hogy a vádlott nem erőszakos többszörös, hanem többszörös visszaeső.

Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, az ítélet jogerős.