Autót akart feltörni, elkapták

Őrizetbe vették azt az 57 éves férfit, aki Pécsett a Tubes parkolóban gépjárművek feltörésével próbálkozott – közölte a rendőrség.

hirdetés

autótolvaj

A Pécsi Rendőrkapitányság Központi Rendőrőrsének nyomozói 2014. szeptember 29-én 16 óra 30 perckor tetten értek egy 57 éves egerági lakost, aki Pécsett a Tubes parkolóban leállított gépkocsit feltörte, de abból a rendőrök megérkezése előtt nem sikerült eltulajdonítania semmit.

A férfit a rendőrök elfogták, majd előállították. Kiderült, hogy tettenérése előtt egy másik jármű feltörésén csaknem húsz percig dolgozott, mivel cselekménye közben az arra járók többször megzavarták. Végül a következő autó leparkolásakor felhagyott a kísérlettel és a frissen leparkolt gépkocsival próbálkozott. A férfi a járműbe már bejutott, amikor a nyomozók tetten érték.

autotolvaj

A gépkocsi feltörő gyanúsítotti kihallgatásakor beismerő vallomást tett. Ellene – őrizetbe vétele mellett – kétrendbeli lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatják a büntetőeljárást és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.