Az ügyvédek is egymásnak estek a Zsolnay miatt

Szánalmasnak és etikátlannak tartja azt a híresztelést Szabó Iván, a pécsi önkormányzatot képviselő ügyvéd, hogy kizárták volna  kamarából. A Zsolnay-gyár ügyvédje állítólag ezt terjesztette ugyanis, ő azonban cáfol. 

hirdetés

Mát nemcsak a Zsolnay-gyár tulajdonosai  – a pécsi önkormányzat és a szír Bachar Najari – között élesedik a harc, hanem a feleket képviselő ügyvédek között is.

Szabó Iván, a pécsi önkormányzatot képviselő ügyvéd kedden közleményében arról ír, hogy a sajtó munkatársainak megkeresésén keresztül  értesült arról, hogy Bodnár Imre, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. jogi képviselője olyan állításokat terjeszt róla, amelyek szerint a Budapesti Ügyvédi Kamara “kizárta és/vagy felfüggesztette” ügyvédi hivatásomból.

Mint írja, a valóság ezzel szemben az, hogy Treitz Ferenc a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője a Ledina Kerámia Kft. június 6-án tartott munkavállalói állománygyűlésen való részvétele és kijelentései miatt tett bejelentést a Budapesti Ügyvédi Kamaránál, és ezeket a vádakat megválaszolva, azokat visszautasította az eljárási rendnek megfelelően.

– Különösen sértő, és etikátlan vád ez egy ügyvéd kolléga részéről, aki tisztában van az eljárási szabályokkal, és ilyen módon próbálja az ügyfelek bizalmát megingatni az ellenérdekű ügyvédben – mondta.

Szabó Iván ezért Bodnár Imre ellen kedden etikai vizsgálatot kezdeményezett a Pécsi Ügyvédi Kamaránál.

– Megjegyzem, hogy szánalmasnak tartom, ha egy ügyvéd nem tud jobb eszközt találni az ügyfele védelmére, mint kollégája gyalázását – írta közleményében Szabó Iván.

Bodnár Imre a Pécsi Újság.hu érdeklődésére azt mondta, hogy a közleményben foglaltak nem igaz állítások, és valóban több újságíró kereste meg azzal, hogy Szabót kizárták, ám ő azt mondta nekik, a hírt nem tudja megerősíteni.