Balokány: jól halad az új közvilágítás kiépítése

Sajtóközlemény: “Már egy hete zajlik a Balokány-liget térvilágításának korszerűsítése. A munka a tervek szerint halad, és közben a civilek is részt vettek a terület megszépítésében. A Balokány Ligetért Összefogás emellett rendezvényeket is szervez: jövő héten a Víz Világnapjához kapcsolódóan színes programokkal várja az érdeklődőket.

hirdetés

Az új közvilágítási rendszer kivitelezője március 7-én kezdte el a beruházást. Markológép és szorgos munkások lepték el a csendes tókörnyéket, és nekiálltak kábelárkot készíteni a villamos hálózat kiépítéséhez. A térburkolat alatti földben kellett ásniuk, de gondosan felszedték a járólapokat, így azokban nem esett kár. A talajvízzel is megküzdve három nap alatt végeztek a munkával, hogy aztán megkezdődhessen a villamos kábelek lefektetése.

– Egy másik cég az Aranyeső-forráshoz olyan csövet épített be, amely elvezeti a szökőkút szóródó vizét; a félszigetnél lévő pangó vizeket pedig hasonló megoldással a tóba vezették vissza – számol be erről a Balokány Ligetért Összefogás munkavezetője. Baumann József maga is hozzájárult a liget megújításához: – Megtisztítottam az Aranyeső-forrás gránittábláit, kijavítottam a lepergett betűfestéseket, és megszabadítottam a forrás vízelvezetőjét az algásodástól, valamint a szél által odahordott szennyeződésektől. Egyre szebb és barátságosabb a tó környezete. Hála és köszönet mindazoknak, akik ebben a munkában részt vesznek, vagy támogatják a családi és civil park, „Pécs zöld szíve” létrehozására irányuló együttműködésünket!

Azt már az Összefogás szóvivője teszi hozzá, hogy a liget a jövő hét második felében különleges rendezvényeknek ad otthont: – A Víz Világnapja kapcsán családi és gyermekprogramokat szervezünk – mondja Berényi Zoltán -, sőt ott hirdetjük ki a Balokány logópályázatának végeredményét is, melyre egyébként – a várakozásunkat messze felülmúlva – mintegy százan küldtek be elképzeléseket. Ez is jelzi, hogy a liget sorsa közügy, rendkívül sok embert érdekel. Reméljük, az említett programjainkra is nagy számban látogatnak majd ki a pécsiek. Szeretettel várjuk őket!

Az Összefogás a Víz Világnapjához kapcsolódó részletes programot a jövő hét elején teszi közzé.”