Cserkuti András kapta a Csonka Ferenc-díjat

Cserkuti András kosárlabda-sportszervező kapta idén a Csonka Ferenc-díjat, korábban Pécs Város Ifjúsági Díját. 

hirdetés

 

Cserkuti András 1945-ben született Pécsett. A pécsi Széchenyi Gimnáziumban szerzett érettségit követően aktív éveit a Pécsi Mecsek Ércbányászati Vállalatnál, majd a Volán Vállalatnál töltötte.

Fiatal éveiben maga is kosárlabdázott. Tevékenységét a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetségben 1960-ban kezdte meg, és itt azóta is folytatja sportszervezői munkát. 1963-ban lett a Versenybizottság tagja. Azóta segíti az utánpótlás sportolását és versenyzését. 1992-ig Pécs Város Kosárlabda Szövetség elnöke, majd főtitkára. A mai napig aktív szervezője a kosárlabda diáksport versenyeknek. Jelenleg is részt vesz az asztalszemélyzeti és mérkőzésstatisztikai szakemberek képzésében.

2010-ben megjelent A kosárlabda története, Pécs-Baranya 1930-1969 című könyve, mely összefoglalást nyújt az adott időszak történéseiről, és segít eligazodni a kosárlabda múltjában.

A közgyűlés Cserkuti András részére az ifjúság egészségnevelése terén végzett több mint öt évtizedes áldozatkész munkája, a kosárlabda sportág népszerűsítése, valamint játékvezetői, sportszervezői és utánpótlás-nevelési tevékenysége elismeréseként a Csonka Ferenc-díj kitüntetést adományozta.

A díjat vasárnap, a Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Kupa után adták át

_DSC7973
Csonka Ferenc-díj
_DSC8013
_DSC8001
_DSC8028
_DSC8049-001