De jó lesz a családoknak

Jobban járnak a családok

Miközben a baloldal cserbenhagyta és devizahitelbe hajszolta a magyar családokat, a Fidesz által indított otthonteremtési program új korszakot nyit a családok életében – tájékoztatta a Fidesz országgyűlési frakciója szombaton közleményben az MTI-t.

hirdetés

A Fidesz segíti a családokat az otthonteremtésben, szemben a baloldallal, amely kormányzása idején cserbenhagyta és devizahitelbe hajszolta azokat, akik saját otthont szerettek volna – tudatták.

A baloldal eltörölte – az első-Orbán kormány alatt bevezetett – otthonteremtési kedvezményt, megszüntettette a kedvezményes lakáshiteleket, valamint a hitelek kamatplafonját. Felére csökkentette a felvehető kölcsön összegét és az adókedvezmény mértékét. Duplájára emelte a lakásépítési áfát, és ma is támadja az otthonteremtési programot – írták.

Emlékeztettek: a kibővített otthonteremtési kedvezménynek köszönhetően 5 százalékra csökkentik a lakásépítés áfáját, 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 10 millió forint állami hitelt biztosítanak a 3 gyermekeseknek.